Danska princeza Meri: Smrt majke me je ojačala

Autor:

12.10.2016 21:52

Foto:

Foto:



Životna priča danske princeze, po mišljenju mnogih dostojna je uzbudljivog romana. Naime, ona je rođena 1972. godine u Hobartu, u Australiji, kao najmlađa od četvoro dece. Njen život se promenio 2000. godine kada je tokom Olimpijskih igara u Sidneju, upoznala svog sadašnjeg supruga, danskog princa Frederika.

Ljubav je planula na prvi pogled, a vezu su nastavili na daljinu. Meri je dve godine kasnije odlučila da se preseli u Dansku, a nakon godinu dana par je objavio veridbu.

Svadba je bila glamurozna. U centru Kopenhagena 2004. godine okupili su se članovi porodice, evropski i azijski kraljevski članovi, pred kojima su danski princ i princeza razmenili bračne zavete.

Prvo dete, princ Kristijan rodio se 2005. godine, a dve kasnije stigla je i princeza Izabela. Njihovoj sreći nije bilo kraja kada  su u januaru 2011. godine dobili dva nova člana – blizance Vinsenta i Džozefin.

Iako živi srećan i ispunjen život princeza Meri je u 26. godini pretrpela veliki gubitak- majka joj je preminula od srčanog udara. Ona je odlučila da pomogne onima koji prolaze kroz istu situaciju pa je prvi put javno govorila o svom iskustvu.

-Imala sam 26 godina. Dogodilo se suviše rano. Jako je teško kada premine bliska osoba, ali što smo stariji shvatamo da je zajednički provedeno vreme poput dara.  Gubitak vam donese nešto. Ja sam postala jača osoba - rekla je 44-godišnja princeza u intervjuu za jednu uglednu dansku televiziju i dodala da se osećala usamljeno dok je tugovala zbog majčine smrti.

Komentari. (0)

Loading