Danica Ristovski: Ne može život da vam bude lep ako se za njega ne borite

Autor:

12.12.2018 21:19

Foto:

Foto:



Bračni i glumački par Danicu i Lazara Ristovskog domaća bioskopska publika ovih dana gleda u ostvarenju "Kralj Petar Prvi".

Lazar Ristovski: Uloga kralja Petra je kruna moje karijere

Posle sedam godina razvijanja projekta, glumac i producent Lazar Ristovski (66) ostvario je davnašnju želju da snimi film “Kralj Petar Prvi” po motivima romana “Čarape kralja Petra Milovana Vitezovića.

Danica i Lazar Ristovski: Od prvog poljupca do poslednje uloge

U ekranizaciji života omiljenog srpskog kralja pomogla mu je porodična umetnička radionica. Sin Petar je režirao film, a supruga Danica (62) je odigrala jednu od bitnijih uloga, pokazavši da jednako uspešno može vladati filmskim kadrom kao što to radi s pozorišnom scenom. Bračni par Ristovski u braku je 38 godina.

Danica kao Makrena u filmu "Kralj Petar Prvi"

Danica Ristovski otkriva: Kako sam se na probi predstave udala za Lazu

Iako je podnela veći teret u podizanju i vaspitavanju dvojice sinova, Petra i Jovana, Danica nikada sebe ne ističe u prvi plan.

- Bilo kojim poslom da se bavite, morate prevazilaziti prepreke. Ne može život ni da vam bude lep ako se za njega ne borite, ništa se ne dobija bez truda, svaki trenutak sreće se mora osvojiti. Sreća mnogo kraće traje od puta do nje, ali lepo je biti zadovoljan i živeti uspeh, koliko možeš. Mi smo našu decu naučili da se ništa u životu ne podrazumeva, već da je važno otvoriti prozore, dati mogućnost. Ostalo je stvar izbora. Naravno, tu je i odgovornost prema posledicama tog izbora. Apsolutno sam ubeđena da između dece i roditelja postoji neka tajna veza i da je to nešto fenomenološki, što se ne može materijalizovati. Sigurna sam da je energija koju mi kao roditelji šaljemo deci od trenutka kad su se rodila, kroz odrastanje, stasavanje, formiranje njihovih ličnosti, kao emotivno pamćenje prisutna kroz čitav njihov život. Uvek mi je bilo prirodno da se bavim sinovima i da ih zajedno s Lazom upućujem u pravom smeru. Da im na neki način nudimo životne vrednosti i da budemo prisutni - rekla je Danica za "Gloriju".