Dama, boem, emotivac, profesionalac: Minja Subota se oprostio od Danke Novović

Autor:

17.07.2019 14:56

Foto:

Foto:



Članovi porodice, kolege i prijatelji danas su se na komemoraciji oprostili od Danke Novović - čuvene spikerke i urednice Dnevnika, prepoznatljivog lica i vokala Radiotelevizije Srbije (RTS).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kaleidoskop media (@kaleidoskop_media) дана 14. Јул 2019. у 7:15 PDT

Komemoracija je održana u galeriji RTS, a o Danki Novović su govorili jedna od njenih najboljih prijateljica i koleginica Staka Novković, spikerka Vesna Radosavljević, a jedan od onih koji je uz nju bio od prvih dana njene karijere je i Minja Subota.

Kolege su je opisale kao velikog profesionalca, damu i boema.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yugonostalgia - Jugonostalgija (@yugo.nostalgia) дана 14. Јул 2019. у 12:32 PDT

Staka Novković je govoreći o svojoj prijateljici iz mladosti istakla da je ona bila vedra, dinamična, puna ambicije i želje za životom.

-Bila je lepa pojava na televiziji. Znala je da uživa u životu, muzici provodu, bila je otvorenog srca i duše -kazala je Novković, prenela je agencija Fonet.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана 14. Јул 2019. у 5:24 PDT

Spikerka Vesna Radosavljević rekla je da se Danka Novović borila za spikersku profesiju i branila je od neukosti i neznanja, zastupala je interese mlađih, pomagala im i savetovala ih.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj) дана 14. Јул 2019. у 9:27 PDT

-Kada je otišla u penziju ostala je velika praznina, bila je poslednja iz grupe velikih spikera koji su otišli. Završila se tada jedna era i desk informativnog programa više nije bio isti -rekla je Radosavljević u emotivnom prisećanju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MILICA magazine (@milicamagazine) дана 15. Јул 2019. у 6:42 PDT

-Mi smo od prvih njenih dana ovde bili zajedno u društvu. Tu su bili i Staka i Vesna. To su bila vremena koja teško danas mogu da opišem. Ambijent u kome smo živeli bio je čudesan. Tako su se i stvarale velike ličnosti. Danka je bila svestrana. Mi smo se razumevali, išli smo u kafane... Ona i ja smo pevali na čajankama, na igrankama, ali ne da bismo zaradili pare, nego da bismo bogatili društveni život. Cenili su nas, voleli i poštovali zbog onog što smo umeli. Korektnost na televiziji nije velika vrednost. Korektnost je posao da saopštite vesti, a Danka je bila megazvezda zbog toga što je ulazila u kuće kao jedno šarmantno stvorenje koje su poštovali jer su iz nje zračili i znanje i svestranost i ljubav prema onome što radi. Tu je bila njena ogromna vrednost - kazao je Minja Subota setno se opraštajućo od drage koleginice.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zeljko Vasic (@v.zeca) дана 21. Дец 2016. у 10:36 PST

Danka Novović preminula je 14. jula u KBC "Bežanijska kosa" u 76. godini. Završila je Šestu beogradsku gimnaziju, studirala je Pravni i Filozofski fakultet ali, kako je govorila, nije imala vremena da ih završi. Kao dvadesetogodišnjakinja, posle dvoipogodišnje pripreme sa lektorima, počela je televizijsku karijeru u direktnom prenosu – čitajući najavu programa.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Marinkovic (@sanjamarinkovicofficial) дана 23. Мај 2017. у 11:55 PDT

Ispraćaj na kremaciju Danke Novović održaće se u petak, 19. jula u 15 sati na Novom groblju.