Četvrti put najbolji sportista planete: Jelena Đoković o Novakovoj snazi, veri i ljubavi (foto)

Autor:

19.02.2019 09:47

Foto:

Foto:



Novak Đoković četvrti put je proglašen najboljim sportistom planete u izboru akademije Laureus.

Najbolji teniser planete se tako pridružio sprinteru Juseinu Boltu, koji takođe ima četiri nagrade, a približio se Rodžeru Federeru pored čijeg imena stoji šest nagrada.

Tek sada kreće ka istoriji: Šta Monika Seleš misli o Novaku Đokoviću

Đoković je bio najbolji 2012, 2015. i 2016. godine. Nagrada se dodeljuje od 2001. godine. Srpskom teniseru je nagradu uručila Monika Seleš.

-Moji teniski snovi su počeli s tobom. Jelena Genčić je radila s tobom, toliko je uticala na mene. Znam sve o tebi i tvojoj karijeri - poručio je Đoković Moniki Seleš i dodao:

-Svi sportisti koji su pričali večeras i stajali na ovom podijumu pre mene pokazuju važnost borbenosti i istrajnosti – snagu duha koju sport iznosi na površinu -rekao je Đoković na svečanosti u Monte Karlu, istakavši da je pomišljao da ostavi tenis, naglasivši da nagrada koju prima predstavlja i tu "borbu sa samim sobom".

Novak Đoković: Kako usrećiti Taru i Stefana (video)

Novak je 2018. godine osvojio Vimbldon i US open, ali i turnir u Sinsinatiju, čime je postao prvi teniser u istoriji koji u svom vlasništvu ima svih devet turnira iz masters serije.

U trenutku kada je srpski teniser proglašen za dobitnika Laureusa za 2018. godinu na velikom video bimu se pojavio snimak njegove supruge Jelene u kome je ispričala kako je izgledao njegov povratak u svetski vrh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Feb 18, 2019 at 2:53pm PST

- Rekao je: 'Dosta, završio sam, više se ne zabavljam na terenu - podsetila je Jelena na loš period Novakovog tenisa.

Veliki šampion i veliki čovek: Novakov poklon za fudbalsku legendu (foto)

Međutim, osvajanje Vimblodna prošle godine je sve promenilo. To je bila prekretnica i početna tačka novog meteorskog uspona srpskog asa.

- Posle tog finala pomislila sam: Vratio se! To je putovanje vere, moraš da veruješ u sebe, svoje telo i razmišljanja.

Ne piše se samo o Noletu: Jelena Đoković u centru pažnje britanskog tabloida

Ona je objasnila kakav je zapravo Novak.

- Nikad nije radio za slavu i novac, već za druge vrednost. Zbog toga sam zaljubljena u njega! To je on - rekla je na kraju Jelena Đoković.