Brus Springstin: Moje pesme su moj posao, život me čeka izvan njih

Autor:

30.04.2017 16:45

Foto:

Foto:



Slavni muzičar Brus Springstin u razgovoru sa publikom filmskog festivala "Trajbeka“ u Njujorku otkrio je da su rok pesme "tri minita blaženstva u kojima je zbijen život“.

De Niro, Kopola, Paćino: Legendarna postava “Kuma” okupila se na 45. godišnjici filma

Na festivalu je govorio o svojoj borbi da živi u stvarnom svetu pre nego u pesmama koje je pisao tokom 40 godina duge karijere, prenosi Rojters.

@Tribeca Talks: Storytellers with @tomhanks at @beacontheatre. Photos by @kevinmazur / @gettyentertainment #tribeca2017

A post shared by Bruce Springsteen (@springsteen) on Apr 28, 2017 at 7:41pm PDT

Springstin, koji je u svojoj autobiografiji "Born to Run" otrkio da se bori sa depresijom, okarakterisao je pesme kao "tri minuta blaženstva u kojima je zbijen život“.

Greetings from Freehold, NJ!

A post shared by Bruce Springsteen (@springsteen) on Sep 27, 2016 at 12:37pm PDT

Govoreći o svojoj karijeri, otkrio je da ponekad svoju muziku vidi kao sigurno mesto u kojem može da živi. Međutim, šezdesetsedmogodišnji mužičar priznaje da nijedan umetnik ne može da živi samo kroz svoju umetnost.

Meri Ostin i Fredi Merkjuri: Ljubav koju ni smrt nije prekinula

- Na kraju dana, to je samo vaš posao i život vas čeka izvan tog. Trebalo mi je mnogo vremena da naučim tu lekciju, zahvaljujući Pati, i to je bila ogromna borba za mene -rekao je Springstin, misleći na svoju suprugu Pati Scijalfa sa kojom je u braku 25 godina.

Springstin je govorio i o svojim počecima u Nju Džersiju kada je kupio prvu gitaru sa 15 godina i periodu Vijetnamskog rata kada je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pesama "Born in the U.S.A", koja je često pogrešno tumačena.

Naveo je da je ta pesma iz 1984, koja je pogrešno shvaćena kao patriotska, bez njegove dozvole korišćena i u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

- Ljudi čuju muziku, ritam, pevanje i ako imaju vremena i sklonosti, možda će obratiti pažnju na stihove. Tako je i u ovom slučaju - dodao je Springstin.

Komentari. (0)

Loading