Branka Petrić: Bekim i ja smo imali strašnih bura, ali je ljubav uvek pobeđivala

Autor:

09.04.2017 16:04

Foto:

Foto:



Pola veka od premijernog prikazivanja kultnog ostvarenja Aleksandra Saše Petrovića, "Skupljača perja", svečano je obeleženo i izložbom koja je nedavno organizovana u Muzeju Jugoslavije.

Ovo remek-delo iz perioda crnog talasa, pored najvećih nagrada u Kanu, nominacije za Oskar i Zlatni globus, ima i poseban deo koji pripada glumcu Bekimu Fehmiuu. Sa ulogom Belog Bore u "Skupljačima perja" otvorio je vrata svetske karijere, koju do sada nije ostvario nijedan glumac sa ovih prostora.

Branka Petrić, glumica, supruga Bekima Fehmiua koga se sećamo i kao velikog beogradskog gospodina, kaže da svaki put kad odgleda ovaj film otkrije u njemu nešto novo.

- "Skupljači perja" su kao jedan od onih romana kojima se s vremena na vreme treba vraćati, da bi se spoznale sve njegove nijanse. Umetnički pečat koji je Saša Petrović dao ovom filmu čini mi se neprevaziđenim, i divan je naslov koji su Francuzi dali "Skupljačima perja" - "Sreli smo čak srećne Cigane" - kaže za Novosti glumica i otkriva kako se u mladosti nosila sa velikom Bekimovom lepotom, popularnošću, svetskim lepoticama s kojima je sarađivao.

branka petrić i bekim fehmiu ...

Објава коју дели ratko radojčić (@mint_high) дана 8. Апр 2016. у 11:55 PDT

- Nije u našem odnosu sve uvek bilo idealno, imali smo i strašnih bura, ali je ljubav uvek nekako pobeđivala, i to što smo se jedno drugom dopadali. Čini mi se da smo mi do kraja bili zaljubljeni, čak kad smo došli u neke poznije godine života. Ono čega bi trebalo da se sećam, a naš "brod" je tada već dugo mirovao u luci, bili su trenuci kada bi mi Bekim rekao: "Sedi preko puta mene, hoću da te gledam". To, hoću da te gledam, ima mnogo dublji i nežniji smisao od bilo čega drugog.

Postoji li nešto za čim danas možda žalite?

- Po nečemu, ta naša priča trebalo bi da ima tužan kraj, kao sve velike ljubavne priče, ali nema. Danas možda žalim samo za tim što nismo više putovali, što nismo išli na zimovanja sa našim sinovima Uliksom i Hedonom, ili na neke plaže južnih mora. Žalim i što češće nismo igrali tango, koji je Bekim plesao savršeno, poput Nurejeva, i uvek sa malim ironijskim otklonom - rekla je Branka Petrić.

Komentari. (0)

Loading