Bojan Perić: Poručnik Stošić ponovo staje pred kamere i otkriva šta nas očekuje u nastavku "Vojne akademije"

Autor:

11.12.2017 17:43

Foto:

Foto:



Uloga Danijela Stošića, u seriji "Vojna akademija", u čije vojničke čizme je uskočio pre pet godina, učinila je glumca Bojana Perića (32) jednim od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji. Taj status potvrdio je kroz serije "Jedne letnje noći" i "Urgentni centar", ali i kao domaćin šou-programa "Tri boje zvuka".

Објава коју дели Bojan Peric (@bokiperic) дана 29. Јан 2017. у 2:45 PST

I dok čekamo da sredinom aprila ponovo stane pred kamere kao poručnik Stošić, u četvrtoj sezoni "Akademije", Perić ovih dana uveseljava mališane u bioskopima pozajmivši glas advokatu Tomi Anđelkoviću u porodičnoj komediji "Deda Mraz i kompanija", a za "Gloriju" je svojevremeno otkrio da mu je uloga kadeta Stošića iz mnogo razloga ipak jedna od najdražih.

Bojan Perić: Hoću da budem tata kao Nole

Kroz ovaj lik me je publika upoznala i zavolela. Zahvaljujući njemu shvatio sam šta znači biti društveno odgovoran. Verujem da smo moje kolege iz serije i ja dobri uzori deci, mlađoj populaciji koju smo na neki način vratili malim ekranima u udarnom terminu na RTS-u. Sa emisijom “Tri boje zvuka” radim nešto slično, samo što nju prati nešto starija publika kojoj se pruža alternativa na nacionalnoj televiziji - kazao je za naš magazin mladi glumac.

Објава коју дели Bojan Peric (@bokiperic) дана 19. Мар 2017. у 3:57 PDT

Šta možemo da očekujemo u nastavku "Vojne akademije"?

- Pisanje scenarija bliži se kraju, a kako su mi autori nagovestili, Stošić i njegovi drugari, sad već odrasli ljudi, trudiće se da znanja prenesu mlađima i od njih naprave vredne i časne ljude. Uz obilje zapleta na privatnom i ljubavnom planu - rekao je Bojan.

Објава коју дели Bojan Peric (@bokiperic) дана 12. Јун 2016. у 2:48 PDT

Bojan Perić: Ozbiljnost dolazi s godinama

Kada ste započinjali snimanje serije, da li ste verovali da ćete mnoge mlade zainteresovati da upišu Vojnu akademiju?

- Na početku serije bio sam isuviše mlad da bih smeo bilo šta da prognoziram. Mogao sam samo da se nadam da će publika zavoleti naše likove i njihove životne priče, na način na koji smo ih mi zavoleli. Posle tri sezone i mnogo vremena provedenog u uniformi, verujem da smo narodu, a pre svega najmlađima, približili ovaj častan i ispravan poziv, koji je sticajem raznih okolnosti godinama bio stavljen u drugačiji kontekst - kaže glumac za Novosti.