Bokser ode u farmere: Majk Tajson pokreće novi biznis

Autor:

03.01.2018 13:06

Foto:

Foto:



Bivši bokserski šampion Majk Tajson planira da pokrene novi biznis i iskoristi nedavno legalizovanu prodaju marihuane u rekreativne svrhe u Kaliforniji. Iron Mike, kako ga i danas zovu, otvoriće sa poslovnim partnerima plantažu na osam hektara.

"Ranč Tajson" će obuhvatiti i školu za farmere u kojoj će učiti kako da uzgajaju i istražuju učinke medicinske marihuane. Ovaj prostor će uključivati vlastiti amfiteatar i luksuzni kamp.

Pedesetjednogodišnji najveći razbijač u istoriji boksa će plantažu otvoriti nedaleko od Nacionalnog parka Death Valley zajedno sa dvojicom partnera.

Објава коју дели Mike Tyson (@miketyson) дана 28. Авг 2017. у 10:25 PDT

Kalifornija je postala sedma savezna američka država u kojoj je zakonom osobama starijim od 21 godine dopušteno korišćenje marihuane u rekreativne svrhe. Ovo podrazumeva legalno posedovanje, transportovanje, nabavku, potrošnju i distribuciju do 28,5 grama marihuane, kao i osam grama koncentrovane marihuane.

Објава коју дели Mike Tyson (@miketyson) дана 1. Авг 2017. у 1:18 PDT

Prodaja marihuane u medicinske svrhe u Americi je legalizovana još 1996, a Tajson je kazao da će se na njegovom ranču nastaviti istraživanja o pozitivnim efektima ovog narkotika u lečenju od teških bolesti.