Bilja Krstić vratila se muzici nakon kraće pauze!

Bilja Kristić je nakon osam meseci pauze odlučila da nam podari još jednu muzičku poslasticu. U njenom maniru, u notama i melodici koju nosi njen “Bistrik Orkestar“, Bilja je uradila čarobne spotove za stare pesme.

U skladu s numerama izabrala je lokaciju koja je vizuelno u harmoniji s muzikom koju stvara, te se kadrovi sa jedne od najlepših tvrđava iz 15 veka prepliću s notama. Nasmejana i raspoložena, Bilja nam je ispričala kako je proteklo snimanje i zašto se odlučila baš za ovu lokaciju.


U dogovoru sa Nenadom Raičevićem snimljeni su prvi put spotovi za pesme starih albuma Bistrika, koje je publika imala prilike jedino da gleda na koncertnim izvođenjima orkestra – priča nam Bilja Krstić i naglašava da je izabrala mesto za snimanje iz određenih razloga:

Smederevska tvrđava je i danas prepoznatljiva po svojoj drevnoj otmenosti a sa atraktivnih 25 visokih kula, idealna je za snimanje spotova. Pravo vreme, da se za jubilej Bistrika 20 godina, pored novog albuma koji je u pripremi, objave I novi spotovi starih pesama. Odabrane su pesme i najatraktivniji delovi tvrđave – napominje umetnica.

Snimalo se i na lepom Dunavu, na brodu uz zidine tvrđave. Okupljena je proverena ekipa, reditelja, snimatelja… sa kojom je Bistrik već imao uspešnu saradnju: Nenad Nexy Jakovljević, Aleksandar Šekularac, Nevena Ristivojević… a velika podrška stigla je I od direktora Tvrđave Gorana Jovšića, koji je obezbedio besprekorne uslove za snimanje.

Sve je izgledalo čarobno. Jedini problem pravila je nesnosna vrućina. Sunce je bukvalno pržilo. Dok smo snimali smenjivali su se Sunce, vetar , kiša nam je dosla u jednom trenutku, ali na kraju snimanja, pred sumrak, stigli su nam i komarci – objašnjava Bilja kroz smeh.

Snimali smo skoro 12 sati. Deseta pesma je dobila svoju sliku I priču u drevnom prostoru. Snimanje smo zavrsili u sumrak. Veoma se radujem što će stare pesme dobiti svoj prvi spot, a sigurna sam da bi ovi spotovi mogli da nađu I svoje mesto među spotovima TOS-a jer na najlepši način promovišu najznačajaniji deo našeg kulturnog nasleđa kao I tradicionalnu muzičku matricu Srbije.

Nakon par dana odmora Bistrik kreće na Zlatibor, tačnije Sirogojno online World Music Festival gde ce održati koncert i radionicu, ovog puta bez publike.

Biće to nulto izdanje, zbog poznate trenutne situacije sa koronom mnogi događaji su otkazani i mi smo prilagodili program i preduzeli sve mere koje podrazumeva ovo vreme. Najavićemo program za prvo izdanje i nadam se da ćemo se sledeće godine družiti kao nekada sa publikom i uživati uz raznovrstan I specifican program u najlepšem ambijentu u prirodi na novoj letnjoj sceni u Sirogojnu Staro selo – poručila je Bilja

Autor: Gloria.rs
Foto: Fotograf/Privatna arhiva
Podelite sa prijateljima:
Tagovi