Bila je to "rovovska borba": Dušan Lajović o svom najvećem uspehu u karijeri, Martinu del Portu, samopouzdanju

Autor:

10.05.2018 22:28

Foto:

Foto:



Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Madridu. Protivnik srpskom teniseru u petak biće Kevin Anderson.

Објава коју дели Dusan Lajovic (@dutzee) дана 7. Мар 2018. у 8:32 PST

Lajović je plasmanom među osam najboljih Mastersa u Madridu ostvario najveći uspeh u karijeri, a ujedno je pobedom nad šestim igračem na ATP listi zabeležio prvu pobedu nad igračem iz najboljih deset.

Nakon meča Lajović je rekao da još uvek ne može da veruje da je pobedio Huan Martina Del Potra u Madridu, ali naglašava da je veliki trijumf zaslužio.

Del Potro je posle osvojenog prvog seta 6:3 u naredna dva nadigran, 6:4 i 7:6 (6) i Lajović je, igrajući kao da je i sam deo top 10, prošao do četvrtfinala i meča sa Kevinom Andersonom.

-Neverovatno sam srećan, još ne mogu da verujem da sam danas pobedio, bio je težak meč, usponi i padovi. U prvom setu sam se osećao dobro, ali sam izgubio dva brejka na svoj servis, a u drugom setu sam rekao sebi da moram da pritisnem njegov servis i da imam više samopouzdanja u svoj i to se desilo. Treći set je bio čista 'rovovska borba', ali sam na kraju imao sreće i zadovoljan sam što sam ostvario svoju prvu pobedu nad top 10 igračem, nikad nije kasno - rekao je Lajović za Tenis TV.

Lajović je kao 95. igrač na svetu došao iz kvalifikacija i obezbedio prvo Masters četvrtfinale u svojoj karijeri. Ako ode korak dalje i pobedi Kevina Andersona, sastaće se možda i sa Rafaelom Nadalom.

-Samo sam radio bolje nego obično i to je bio ključ. Servirao sam dobro danas, servis je bio odličan, snažan, visoki procenti, i to je pomoglo - rekao je Dušan.

Sada, posle nešto više od godinu dana, saradnja sa Hose Perlasom je počela da daje rezultate.

-Radimo već godinu, godinu i po dana. Obojica smo mogli da vidimo razlike na terenu, ali rezultata nije bilo i ovo je sada prvi veliki. Srećan sam što stvari koje on radi sa mnom i obrnuto funkcionišu i na terenu - kaže srpski teniser, prenosi b92.