Beograd svetska prestonica patika: Na "Sneakerville" festivalu dvadeset hiljada ljudi

Autor:

15.10.2019 16:13

Foto:

Foto:



 Prvi festival patika Sneakerville powered by Buzz i Tike, za samo jedan dan okupio je više od dvadeset hiljada ljubitelja patika i urbane street kulture, na prostoru Luke Beograd. Na jednom mestu su prvi put bili izloženi najveći sportski i modni brendovi, kao što su NIKE, Adidas, Reebok, New Balance, Champion, Puma, Converse, koncepti Buzz, Tike, Fashion & Friends i Dunk Shop, koji su posetiocima ponudili širok asortiman limitiranih kolekcija odeće i obuće, kao i izložbu retkih kolekcionarskih modela patika.

 Festival je upotpunjen brojnim aktivnostima i koncertima, a centar Beograda je na jedan dan bio izmešten u Luku Beograd, na Sneakerville. Desetine hiljada ljudi uživalo je na nastupima najaktuelnijih izvođača kao što su Senidah, Coby, Sara Jo, Klinac, Fox, Surreal, kao i mnogobrojnih DJ-eva. Svaki brend pripremio je posebne aktivnosti za sve prisutne poput turnira u basketu 3x3, snimanje spota uz omiljeni hit iz 90-ih, stilizacije odevnih kombinacija, pravljenje personalizovanih gifova, utakmica poznatih, takmičenje u bacanju trojki, nagradne igre, kao i panel diskusija gde su posetioci mogli da se upoznaju i sa bivšim NBA zvezdama Darkom Miličićem, Vladimirom Radmanovićem i Sonjom Petrović. Pobedu u turniru 3x3 odnele su ekipe „Vuk iz šume“ u muškoj kategoriji i „Vruće kokice“ u ženskoj, koji su svojim košarkaškim umećem dokazali da su pravi predstavnici street kulture.

Neke od najupečatljivijih aktivacija bile su i dizajniranje sopstvenih modela patika u okviru BUZZ štanda, zatim Tike radionica gde su posetioci imali mogućnost da od različitih delova patika naprave sopstvenu "mutant" patiku, kao i Nike radionica koja je svim kupcima belih Air Force 1 patika omogućila i odabir ličnog dizajna. Ipak, Sneakerville ne bi bio potpun bez izložbe patika naših najvećih kolekcionara Marka Đorđevića i Bojana Savićevića, koji su svima predstavili deo svoje kolekcije.

Takođe, oni koji su se zaputili u ove vode mogli su da, u okviru Resell and Trade kutka, razmene patike sa drugim vrsnim kolekcionarima, prodaju neke od svojih starih modela i kolekciju upotpune novim. Priliku da  prikažu svoje nove kolekcije imali su i lokalni brendovi - Dechkotzar, Disciplina, Rope, Kobazz, Fake, Urban Design, Paar Socks i Beowallz, koji su kvalitetom svojih proizvoda dokazali da mogu da pariraju svetski poznatim brendovima.

Festival je posetio i veliki broj poznatih ličnosti poput glumaca Marine Ćosić, Miloša Bikovića, Bokija Perića, Viktora Savića, pevačice MC Sajsi, Edite, DJ-a Lee Davogić, osnivač muzičke grupe „Piloti“, Kiki Lesandrić i mnogi drugi. Ljubitelji mode imali su priliku da se slikaju sa poznatom stilistkinjom Kristinom Bekvalac i influenserkom Dunjom Jovanić.