Bane Vidaković u potrazi za iskupljenjem: Ovo je prvi put da sam se borio!

Autor:

11.11.2020 16:35

Foto:

Foto:



Pored brojnih neprijatnosti koje su se dogodile u životu Baneta Vidakovića, glumac je konačno krenuo pravim putem, te je svojim najnovijim projetkom napravio ogoman uspeh!

Za samo dve nedelje film „Vikend sa ćaletom“ videlo je više od 20.000 ljudi. Jedan od junaka ove filmske priče je i Bane Vidaković koji kaže da se prvi put u životu borio za ulogu i to baš u ovom filmu.

- Nisam nikada izlazio sa producentima i tako dolazio do uloga, nego sam sedeo i čekao da mi zazvoni telefon i da mi ponude ulogu. Ovo je prvi put da sam se za neku borio. Sreo sam Momčilovića i on mi je dao scenario i rekao mi koju bi ulogu želeo da igram, ali mi je naglasio da pročitam ceo tekst i da mu javim koja mi se uloga najviše dopada. On je sjajan pisac i ova priča je čudna i zanimljiva, drugačija, i nemoguće je ne zaljubiti se u nju. Došao sam do pola scenarija, pozvao sam ga i rekao mu da ja Batu konja znam i da želim baš njega da igram – rekao je poznati glumac u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Pročitajte i: Bura se ne stišava, Bane Vidaković iskreno: Kolege koje me znaju, znaju da ne mogu da budem diler, prezirem ih! 

Kako je objasnio, Bata konj je sinergija različitih ljudi s beogradskog asfalta, likova iz njegovog detinjstva koje je poznavao, poput Čite iz Doma omladine.

- U to vreme sam sređivao zube i imao sam onu privremenu protezu, „klepetušu“ i rekao sam Momi da ću mu na „viber“ poslati tri minuta improvizacije pa da odluči da li želi da mi da ulogu. I tako sam ja odglumio ta tri minuta bez zuba i Moma mi je rekao da ću u celom filmu igrati bez zuba, da mu se to mnogo dopada. Tako je i bilo – kaže Vidaković.

Bane kaže da je ključna reč koja opisuje njegov i Jezdićev odnos u filmu - odanost.

- Neko je to lepo rekao, kaže: uspeli ste da napravite vezu između dva muškarca,a da ne izgleda gej. Mi smo ortaci, prijatelji. Više Kašika (Jezdić) u filmu brineo meni nego ja o njemu, a telohranitelj sam mu.

Poznati glumac bio je i pun reči hvale za svoje kolege u filmu.

- Moma je napisao genijalan scenario, a ja sam sam bio iznenađen koliko smo dobar film napravili kada sam ga pogledao. To je tužna komedija, do pola filmasvi vrište od smeha, a od pola... Mali Vasa je već fenomenalan glumac i prema poslu ima odnos kao da je odrastao čovek. Jezda i ja smo imali istog profesora glume i sjajnu smo hemiju napravili. Za mene Jezda je pandan Bati životinji, on je prava životinja. Nemamo još jednog takvog glumca, on je veoma detaljan, pravi štreber – rekao je Bane.

Glumac se u razgovoru sa Boškom i Aleksandrom dotakao i svoje mladosti, grešaka, dece...

- Gimnaziju sam završavao levom rukom, onako beogradski, nonšalantno. Lepo je Duško Radović rekao: Beograđani misle da su time što su se rodili u Beogradu već dovoljno uradili. Tek sam na fakultetu stekao radne navike ipostao ozbiljan. U ovom filmu je reč o tome da Kašika nakon izlaska iz zatvora i saznanja da mu je ostalo još tri meseca života jer boluje od raka – sada želi da popravi svoj život, ali nemoguće je popraviti ono što je prošlo. Šta je bilo – bilo je. Kada je čovek mlad on grize, gradi karijeru, juri lovu, i nije kod kuće. Mene bi deca zaboravila, kada odem na turneju pa me nema po pet meseci. Imam tu hroničnu krivicu kao i verujem većina muškaraca, što nisam bio dovoljno kod kuće sa decom. Ali, mislim da te deca vole mimo racija, da je to instinktivno, iskonska ljubav i da nema potrebe za dokazivanjem, ali ja sam mnogo grešio. Obećavao sam ono što sam želeo, a ne ono što sam mogao, a deca to pamte. Mnogo puta sam ih razočarao, ali moja deca znaju da ne postoji ništa što volim više od njih. Ali nije da nikada nisam bio tu, svirao sam im gitaru pred spavanje, pričao im priče, čitao bajke... – iskren je Bane.

Pročitajte i: Bane Vidaković hapšenje doživeo kao igru sudbine: Dozvolio sam sebi da sedim sa sumnjivim ljudima 

Loše društvo imalo je presudan uticaj na život popularnog glumca.

Bane je priznao i da nikada nije pazio s kim se druži.

- Pomislio bi neko da sa šezdeset godina imam već dovoljno iskustva i da sam dosada to naučio... Ali eto skoro sam opet napravio istu grešku. Morate da pazite sa kim sedate u kola i sa kim pijete kafu. Ja pripadam toj generaciji koja o tome računa pa se i danas tako ponašam. Znate, ja sam od trinaeste godine putovao Evropom auto-stopom. Mi smo život doživljavali putem iskustva, knjiga, filmova...Današnja deca svet doživljavaju virtuelno.

Nova serija stiže uskoro!

Bane je u emisiji „Kec na jedanaest“ otkrio i da bi ako sve bude po planu trebalo da krajem novembra počne da snima novu seriju sa neverovatnom glumačkom ekipom.

- Serija će se zvati „Tri muškarca i tetka“ i glumiće Seka Sablić i Pera Božović, mali Janketić... Seka je kao Dafina koja se vraća iz devedesetih, izlazi iz zatvora i želi da započne novi biznis, a ja sam joj bio šofer, a danas sam taksista. Već sam vam mnogo otkrio, više ne smem – zaključio je Bane.