Bane Vidaković hapšenje doživeo kao igru sudbine: Dozvolio sam sebi da sedim sa sumnjivim ljudima

Autor:

16.10.2020 11:57

Foto:

Foto:



Glumac Bane Vidaković se nakon hapšenja našao na sceni i to u velikoj ulozi u filmu "Vikend sa ćaletom".

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je glumca Branka Vidakovića (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu. Na premijeri filma "Vikend sa ćaletom", novinari su upitali Baneta da prokomentariše nedavni nemio događaj.

- Ja sam dosta miran oko svega toga, još uvek čekam ishod. Verovatno će biti nekakav sudski postupak, ali ne za mene nego za tog čoveka. Ja sam mala kolateralna šteta u toj celoj stvari. Tako me je i tužilac posmatrao. Srećom pa sam već posle 24 sta moga da se vratim svom poslu. U skladu sa time će verovatno i biti to suđenje, ako do njega dođe, tako da ne bih imao šta tu da dodam - započeo je priču Bane i objasnio kako se oseća:

Pročitajte: Branko Vidaković: Zbog nekih uloga sam mogao i da dobijem batine

-  Žao mi je sto za ovolike godine pameti nisam stekao da pazim sa kim sedam u kola, s kim sedam u društvu u kafani... Danas čovek mora četvoro očiju da otvori, a ja sam malo rasejan, malo obuzet svojim poslovnim problemima dozvolio sebi da sedim sa sumnjivim ljudima. Taj čovek je dolazio sa troje dece i ženom. U životu ne bih rekao da je on to što jeste - rekao je glumac za Blic.

Pročitajte: Branko Vidaković: Nisam dovoljno hrabar da se ponovo oženim

- Probaću da budem malo pametan. Ništa specijalno se nije desilo. Srećom da su i sudski organi imali razumevanja, odnosno da je tužilac bio inteligentan čovek koji mi je rekao: "Hajde vi idite obucite se, ovo je očigledno neka druga priča". Inače sam mogao i da nagrabusim i da budem ozbiljno optužen - objasnio je Bane.

https://www.instagram.com/p/B1Zz86AI7sm/

Ipak, nemeilu situaciju ostavlja po strani i ne krije oduševljenje svojom ulogom:

- Ovo je prvi, ali verovatno i poslednji put da sam se ja borio za ulogu u jednom filmu. Ja sam od onih lenjih, stara generacija, koji sedi kući i čeka da mu zazvoni telefon. Nikada nisam tražio posao, niti molio za ulogu bilo koga. Nego čekam da mi zazvoni telefon i to je to! Ovo je prvi put. Dobio sam scnario od Miće s pričom da bi trebao da igram jednu drugu ulogu, ali da pročitam sve.

- Ali nisam se prepoznao u njoj već sam se "zaljubio" u drugu, u tog Batu Konja. Scenario je tako dobro napisan da vas odmah zgrabi. Kao da sam znao tog čoveka, a onda sam shvatio da sam rastao uz takve likove, to su moji "junaci" iz mog detinjstva. Momke sa asfalta koji su izumrli, jer prosto to više nije ni moderno - rekao je Vidaković za pomenuti list.

- Nećete me prepoznati u ulozi Bate Konja, to nije Bane Vidaković, to je potpuno drugi čovek - napomenuo je Bane naglasivši da su i on i Nenad Jezdić u ulogama u ovom filmu napravili pomak u svom glumačkom izrazu kreiravši autentične likove.

https://www.instagram.com/p/CGDFpiQK7kQ/

 

 

M G

Autor