Bane Vidaković hapšenje doživeo kao igru sudbine: Dozvolio sam sebi da sedim sa sumnjivim ljudima

Glumac Bane Vidaković se nakon hapšenja našao na sceni i to u velikoj ulozi u filmu “Vikend sa ćaletom”.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je glumca Branka Vidakovića (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu. Na premijeri filma “Vikend sa ćaletom”, novinari su upitali Baneta da prokomentariše nedavni nemio događaj.


– Ja sam dosta miran oko svega toga, još uvek čekam ishod. Verovatno će biti nekakav sudski postupak, ali ne za mene nego za tog čoveka. Ja sam mala kolateralna šteta u toj celoj stvari. Tako me je i tužilac posmatrao. Srećom pa sam već posle 24 sta moga da se vratim svom poslu. U skladu sa time će verovatno i biti to suđenje, ako do njega dođe, tako da ne bih imao šta tu da dodam – započeo je priču Bane i objasnio kako se oseća:

Pročitajte: Branko Vidaković: Zbog nekih uloga sam mogao i da dobijem batine

–  Žao mi je sto za ovolike godine pameti nisam stekao da pazim sa kim sedam u kola, s kim sedam u društvu u kafani… Danas čovek mora četvoro očiju da otvori, a ja sam malo rasejan, malo obuzet svojim poslovnim problemima dozvolio sebi da sedim sa sumnjivim ljudima. Taj čovek je dolazio sa troje dece i ženom. U životu ne bih rekao da je on to što jeste – rekao je glumac za Blic.

Pročitajte: Branko Vidaković: Nisam dovoljno hrabar da se ponovo oženim

– Probaću da budem malo pametan. Ništa specijalno se nije desilo. Srećom da su i sudski organi imali razumevanja, odnosno da je tužilac bio inteligentan čovek koji mi je rekao: “Hajde vi idite obucite se, ovo je očigledno neka druga priča”. Inače sam mogao i da nagrabusim i da budem ozbiljno optužen – objasnio je Bane.

Ipak, nemeilu situaciju ostavlja po strani i ne krije oduševljenje svojom ulogom:

– Ovo je prvi, ali verovatno i poslednji put da sam se ja borio za ulogu u jednom filmu. Ja sam od onih lenjih, stara generacija, koji sedi kući i čeka da mu zazvoni telefon. Nikada nisam tražio posao, niti molio za ulogu bilo koga. Nego čekam da mi zazvoni telefon i to je to! Ovo je prvi put. Dobio sam scnario od Miće s pričom da bi trebao da igram jednu drugu ulogu, ali da pročitam sve.

– Ali nisam se prepoznao u njoj već sam se “zaljubio” u drugu, u tog Batu Konja. Scenario je tako dobro napisan da vas odmah zgrabi. Kao da sam znao tog čoveka, a onda sam shvatio da sam rastao uz takve likove, to su moji “junaci” iz mog detinjstva. Momke sa asfalta koji su izumrli, jer prosto to više nije ni moderno – rekao je Vidaković za pomenuti list.

– Nećete me prepoznati u ulozi Bate Konja, to nije Bane Vidaković, to je potpuno drugi čovek – napomenuo je Bane naglasivši da su i on i Nenad Jezdić u ulogama u ovom filmu napravili pomak u svom glumačkom izrazu kreiravši autentične likove.

 

 

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA Images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi