Azija Arđento: Vatrena aktivistkinja #MeToo i žrtva Harvija Vajnstajna optužena za seksualni napad

Autor:

20.08.2018 22:30

Foto:

Foto:



Italijanska glumica Azija Arđento, jedna od najistaknutijih aktivistkinja pokreta protiv seksualnog uznemiravanja #MeToo, nedavno je postigla vansudsko poravnanje po tužbi koju je protiv nje nameravao da podnese američki glumac i muzičar koji tvrdi da ga je ona seksualno napala kad je imao 17 godina, preneo je Njujork tajms.

Azija Arđento objavila poslednju fotku s Burdenom: “Ne postoji veća žalost od prisećanja na sreću u doba bede” (foto)

 

Објава коју дели asiaargento (@asiaargento) дана 19. Мај 2018. у 1:57 PDT

Tajms navodi da je Azija Arđento (42) platila Džimiju Benetu (22), 380.000 dolara nedugo pošto je prošlog oktobra navela da ju je moćni holivudski producent Harvi Vajnstajn silovao.

Azija Arđento i Benet su 2004. zajedno glumili u filmu "The Heart Is Deceitful Above All Things", gde je italijanska glumica tumačila ulogu Benetove majke prostitutke.

Benet je u najavi tužbe naveo da je imao seksualni odnos s Azijom Arđento 2013. u Kaliforniji, gde je starosna granica za dobrovoljni seksualni odnos 18 godina.

Објава коју дели asiaargento (@asiaargento) дана 13. Апр 2018. у 5:58 PDT

U najavi je navedeno da je taj susret Benetu ostavio traumu i naškodio njegovoj karijeri, piše njujorški list. Kako je navedeno, Tajms je dobio sudska dokumenta među kojima je i selfi Azije Arđento i Beneta u krevetu.

Oglasila se Burdenova partnerka Azija Arđento: Moja tuga ne može se opisati rečima

Azija Arđento je postala jedna od najpoznatijih aktivistkinja pokreta #MeToo kada je za magazin Njujorker rekla da ju je Vajnstajn silovao na Kanskom festivalu 1997. godine kada je imala 21 godinu.

 

Објава коју дели asiaargento (@asiaargento) дана 17. Дец 2017. у 8:10 PST

Takođe je rekla da je ostala u vezi s Vajnstajnom jer se plašila da ga ne naljuti. Vajnstajn je optužen za seksualne zločine protiv tri žene, ali ne i Azije Arđento. Ni Arđento ni Benet nisu komentarisali navode Njujork tajmsa.

Maja Gašić

Autor