Andrija Kuzmanović: Poslednje zbogom voljenom tati

Autor:

20.03.2019 15:53

Foto:

Foto:



Miljeniku domaće publike, mladom glumcu Andriji Kuzmanoviću koji je sipmatije javnosti stekao ulogama golmana Jakše u "Montevideu" i inspektora Pletikosića u "Senkama nad Balkanom" iznenada je preminuo otac

U nedelju, po povratku iz Gračanice gde je radio sa Ansamblom “Venac”,  dugogodišnji solista, umetnički direktor i direktor Ansambla KOLO Radojica Kuzmanović preminuo je od posledica srčanog udara.

Kuzmanović, poreklom iz okoline Mrčajevaca, rođen 1955. u Kikindi, sa suprugom i sinom Andrijom živeo je u Beogradu. Čitav život posvetio je narodnoj igri. Za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti nagrađivan je najvišim priznanjima u zemlji i inostranstvu. Svoje ogromno iskustvo i znanje, sve do svoje iznenadne smrti, nesebično je delio članovima Nacionalnog ansambla narodnih pesama i igara Kosova i Metohije “Venac”, kao koreograf i član Umetničkog kolegijuma.

Nosilac je nagrade za Životno delo Ansambla "Kolo". Bio je angažovan kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008.

Tužnu vest o očevoj smrti Andrija je podelio sa prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on Mar 19, 2019 at 11:19am PDT


- Taja moj - napisao je kratko uz fotografiju.

Komemoracija povodom smrti Radojice Kuzmanovića održaće se u četvrtak, 21. marta u 10 sati u Centru za kulturu "Vlada Divljan". Opelo počinje u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu istog dana u 14 sati. Sahrana će se obaviti u 14.30 u Aleji zaslužnih građana.

Maja Gašić

Autor