Ana Tomović: Porodica je moj pokretač, zbog nje sam postala i bolji čovek i umetnik

Autor:

11.04.2017 12:49

Foto:

Foto:



Rediteljka Ana Tomović kaže da bez podrške supruga i dece ne bi bila to što jeste, jer oni je motivišu da bude bolji čovek i umetnik. Voli pozorište koje je direktno i koje bez straha promišlja velika pitanja, a duboko u sebi, kaže, pokušava da nađe uporište za sve što radi.

Ljubivoje Ršumović: Žena mi je rodila tri sina, trebalo je da je ohrabrim da idemo dalje

Supruga reditelja Vuka Ršumovića i snaha čuvenog dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića, ponosna je mama dečaka Vida i devojčice Nađe, a za "Gloriju" otkriva kako je stidljiva devojčica koja je nekad želela da bude glumica postala rediteljka.

Studio glume kod Žike Prokića u “Kolarčevom univerzitetu” tokom srednje škole bila je najznačajnija prekretnica u mom životu. Taj dramski studio me je preobratio i definisao kao osobu. Odjednom sam znala šta želim. Želela sam pozorište, ne nužno glumu. Jednostavno nisam volela da budem na sceni, nije mi bilo prijatno. Međutim, i mnogi poznati glumci osećaju isto, ali svaki put iznova prevazilaze taj osećaj kad izađu na scenu. Ja sam želela nešto skrivenije, a jednako uzbudljivo i intenzivno. Malo-pomalo, otkrila sam da mi to omogućava bavljenje režijom - rekla je rediteljka, sestra popularne mlade glumice Borke Tomović.

#BorkaTomovic #SerbianBeauty #actress

@serbeaut је поделио/ла објаву дана 24. Јул 2016. у 9:39 PDT

Ova talentovana umetnica režirala je komade velikih pisaca i svojim predstavama hrabro otvorila neka od najbolnijih pitanja ljudske duše: "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtovu "Majku Hrabrost i njenu decu", stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva... Osim velike strasti prema pozoršnoj umetnosti, Anu pokreće, pre svega, porodica:

Jelena Đukić i Milorad Milinković: Nećemo ćerki birati profesiju

- Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu.

Od kada je postala majka njena profesionalna uloga neminovno se prepliće sa sa roditeljskom, a ponekad joj se, kaže, čini da režira sopstveni život.

Kao majci dvoje dece život mi je vrlo intenzivan. Nisam ni znala da motori mogu tako brzo da se okreću i da sve bude izvodljivo. Uloge roditelja i reditelja sad idu paralelno i podupiru se. Ali, dobro je dok je tako.

Komentari. (0)

Loading