Ana Ivanović: Bila sam štreber i niko nije hteo da se druži sa mnom

Autor:

09.12.2016 19:31

Foto:

Foto:



Srpska teniserka Ana Ivanović otkrila je da je bila mirna i povučena tinejdžerka koja nije pravila nikakve ludosti. Ivanovićeva je u intervjuu za italijansku "Graciju" rekla da kao klinka nije imala prijatelje.

- Bila sam veoma stidljiva kao dete. Nikada mi nije bilo prijatno u vrtiću ili školi. Bila sam štreber i niko nije hteo da se druži sa mnom. Bila sam dosadna tinejdžerka, nikada nisam napravila neku ludost - izjavila je Ana.

Štreberka Ana se letos udala za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, koji je člana Mančester junajteda. Pošto se još od septembra ne takmiči, sve to vreme je provodila sa suprugom.

- Uvek sam na putu, ponekada se osećam kao Ciganka. Poslednjih meseci nisam mnogo igrala i bila sam u Mančesteru, blizu muža - rekla je Ana, koja se turnirima vraća 2. januara u Oklandu.

Srpkinji je ovo najgora sezona u karijeri otkako se probila u svetski vrh. Godinu je počela na 16. poziciji, sada je 63, a padala je i na 66. mesto WTA liste, ali to nije ono što najviše boli.

- Nekada možete da zaboravite rang, ali ne i poraze koji su često veoma bolni. Nije to "samo jedan poraz", kako mnogi misle. Samo vi znate koliko vam je taj bol poljuljao veru u sebe. Teško mi je da naučim da prevaziđem to. Nikada nisam otišla ni u školu nespremna - istakla je Ana i nastavila:

- Međutim, vremenom shvatite da ne možete sve da držite pod kontrolom, pojavi se protivnik u neverovatnoj formi i vi tu ne možete ništa. Prvo sam poraze doživljavala kao da sam izneverila samu sebe. Tek kada sam shvatila da ne moram da budem savršena, sve je postalo manje stresno. Ali i dalje sam veoma zahtevna prema sebi. Ljutim se čak i ako izgubim u kartama.

Komentari. (0)

Loading