Američke muzičke nagrade(AMA): Bruno Mars izvođač godine

Autor:

20.11.2017 12:17

Foto:

Foto:



Na dodeli Američkih muzičkih nagrada (AMA) Bruno Mars je proglašen za izvođača godine, a i u većini ostalih kategorija dominirali su muški muzičari, dok su svečanost dodele upriličile svojim izvođenjem pevačice Pink, Lejdi Gaga i Kristina Agilera.

Објава коју дели American Music Awards (@amas) дана 19. Нов 2017. у 5:34 PST

Mars je osvojio i nagrade u kategorijama najboljeg pop rok albuma, omiljenog muškog pop rok izvođača, imao je najbolji video godine i proglašen je najboljim muzičarem soula i R&B-a.

Nekadašnji član grupe "One Direction" Nijal Horan osvojio je nagradu najboljeg mladog muzičara, Portorikanac Luis Fonsi, Džastin Biber i Dedi Jendki nagradu za saradnju godine na pesmi "Despacito".

Omiljenom pevačicom godine u kategoriji pop rok muzike proglašena je Lejdi Gaga. U prenos dodela nagrade uključila se s turneje koja ju je zatekla u Vašingtonu. Izvela je pesmu "The Cure".

Објава коју дели American Music Awards (@amas) дана 19. Нов 2017. у 10:14 PST

Najboljom u kategoriji soul i R&B muzike proglašena je Bijonse.

Superzvezda Dajana Ros osvojila je nagradu za životno delo, a čestitke su joj putem video snimka uputili bivši američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel. Na pozornici se pojavila okružena članovima svoje porodice.

Објава коју дели American Music Awards (@amas) дана 20. Нов 2017. у 12:11 PST

Nagradu za turneju godine odneli su članovi grupe "Coldplay".

Najboljim kantri pevačem proglašen je Kit Urban, a najboljim muzičarima alternativnog roka grupa Linkin Park.

Drejk je najbolji muzičar u kategoriji repa i hip-hopa, a nagradu za najbolji rep i hip hop album osvojio je Kendrik Lamar.

Vrhunac večeri bila je izvedba Keli Klarkson i Pink koje su izvele pesmu "Everybody Hurts" grupe REM, posvetivši je spasiocima i žrtvama uragana i požara koji su opustošili velike delove Sjedinjenih Država.

Glumica Viola Dejvis odala je počast pevačici i glumici Vitni Hjuston i 25. godišnjici filma "The Bodyguard", a Kristina Agilera je izvela delove hitove iz tog filma.