3D snimci i rekonstrukcija udesa: Stručnjaci uključeni u istragu nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Autor:

20.02.2019 18:45

Foto:

Foto:



Javni tužilac Bilefelda u istragu udesa u kojem je poginuo pevač Šaban Šaulić uključio je stručnjake kako bi se razjasnile okolnosti. Policija je u ponedeljak uz pomoć nove kamere napravila 3D snimke mesta nesreće da bi rekonstruisala udes.

Zvanično saopštenje porodice Šaulić: Na dostojanstven način smo se oprostili od našeg supruga, oca, dede…

Takođe se istražuje kako je 34-ogodišnji vozač "mazde" koja je udarila automobil u kojem je bio Šaban Šaulić, vozio automobil koji nije bio njegov. Veruje se da je vlasnik automobila druga osoba. Policija je pozvala eventualne svedoke nesreće na putu A2 da se jave.

Podlegao teškim povredama: Posle Šabana preminuo i njegov prijatelj Mirsad Kerić

Iako su tela nastradalih odneta na autopsiju, policija Bilefelda još uvek nije objavila nikakve zvanične informacije o tome.

Otkriven identitet vozača koji je ubio Šabana Šaulića

- U ovom trenutku ne govorimo ništa kako bismo zaštitili žrtve. Molimo za razumevanje - kažu u policiji, prenosi "Neue Westfälische".

Još uvek je nejasno kada bi tela mogla da budu prebačena u konzulat Srbije u Dizeldorfu koji kontaktira sa porodicom Šabana Šaulića.

Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Ranije su nemački mediji javili da je vozač "mazde" najverovatnije bio pod uticajem alkohola. On je u sudaru bio lakše povređen. Policija ga je odmah posle sudara uhapsila i on je zvanično od ponedeljka u pritvoru, zbog sumnje da je počinio ubistvo iz nehata.

Maja Gašić

Autor