37. Brit nagrade u znaku Dejvida Bouvija (video)

Autor:

23.02.2017 09:35

Foto:

Foto:



Slavni muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo prošle godine, osvojio je sinoć britansku muzičku nagradu Brit za izvođača i album godine.

Na 37. dodeli nagrada u londonskoj O2 areni, Bouviju je pripala nagrada za njegov poslednji album "Black Star" koji mnogi muzički kritičari smatraju remek-delom.

Statuu za najbolji album je preuzeo njegov sin Dankan Džouns, koji je tom prilikom održao emotivan govor.

Američke muzičke nagrade: Kako je Adel svoj Gremi “podelila” sa Bijonse (video)

Podsetimo, Bouvi je preminuo od raka u januaru 2016, samo nekoliko dana nakon što je objavio svoj poslednji album. Tokom svoje karijere, legendarni muzičar osvojio je tri Brit nagrade,

- Prošle godine sam izgubio oca, ali sam i postao otac - rekao je Bouvijev sin, koji je u julu dobio sina Stentona, prenosi Blic.

Prva godina bez Dejvida Bouvija

- Dugo sam bio u šoku, i razmišljao sam šta bih želeo da moj sin zna o svom dedi. On je oduvek podržavao ljude koji su mislili da su malo čudni, neobični, drugačiji. Uvek je bio tu za njih, i ova nagrada je za njih.

Emeli Sande

Pevačica Emeli Sande osvojila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača godine. Robi Vilijams dobitnik je nagrade za Brit "ikonu".

Nagradu za globalni uspeh osvojila je britanska pevačica Adel, velika pobednica ovogodišnjeg Gremija.

Priznanje za najbolju grupu otišlo je u ruke indi-rok sastava "The 1975", dok je grupa "Little Mix" osvojila je nagradu za najbolji singl godine za pesmu "Shout Out To My Ex".

Robi Vilijams

Priznanje za međunarodnog solo izvođača godine osvojio je kanadski reper i pevač Drejk (Drake), a na spisku nominovanih u kategoriji najboljeg međunarodnog solo izvodajača bio je i kanadski muzičar Leonard Koen, koji je takodje preminuo prošle godine.

Džordž Majkl: Diskretni dobročinitelj

Nagradu za najboljeg ženskog stranog izvođača osvojila je američka pevačica Bijonse Nouls-Karter, dok je priznanje za najbolju stranu grupu osvojio sastav "A Tribe Called Quest".

Grupa "One Direction" osvojila je Brit nagradu za najbolji britanski video spot.

Organizatori Brit nagrada, britanskog ekvivalenta američkom Gremiju, odali su počast Džordžu Majklu, koji je na Božić preminuo u 53. godini.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija od 1977. godine.

Komentari. (0)

Loading