25. godina od samoubistva: Nova knjiga o životu Kurta Kobejna otkriva svetlu stranu slavnog rokera

Autor:

08.02.2019 13:00

Foto:

Foto:



Povodom 25-godišnjice smrti Kurta Kobejna, bivši Nirvanin menadžer Deni Goldberg objaviće knjigu o njegovom životu pod nazivom "Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain", piše NME.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kurts.shifer's wife??34.9k??? (@come_as_kurt) on Feb 7, 2019 at 2:43pm PST

Knjiga bi trebalo da bude objavljena 2. aprila, a istražuje Nirvanin vrtoglavi uspeh od 1990. do 1994, počevši od dana kad su se Goldberg i njegov kolega Džon Silva dogovorili da budu menadžeri grupe, pa sve do dana kada je Kobejn počinio samoubistvo.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma "Nevermind", Kobejn je u vezi sa američkom rok muzičarkom Kortni Lav dobio ćerku, a borio se i sa zavisnošću.

Knjiga će uključiti intervjue s basistom Kristom Novoselićem, Kortni Lav i drugima. Goldberg je rekao kako je počeo da radi s Kurtom godinu ranije nego je "Nevermind" snimljen, i da je ostao uz njega sve do njegove smrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @60s70s80s90srock on Feb 8, 2019 at 2:17am PST

- Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući 'Serving the Servant', često sam se podsećao Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini - kazao je Goldberg.

Maja Gašić

Autor