Milena Radulović dobitnica nagrade "Osvajanje slobode": Nema slobode bez borbe!

Autor:

26.09.2021 21:00

Foto:

Foto:

Glumica Milena Radulović ovogodišnja je dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"



Ova nagrada je uručena 21. put, a dodeljuje je Fondacija “Maja Maršićević Tasić“ 

Milena Radulović je istakla da joj nagrada mnogo znači i da dolazi u pravo vreme od pravih žena koje poštuje i čije stvaralaštvo voli.

Pročitajte i Vreme slavlja - Milena Radulović otvorila bocu šampanjca (Foto)

Ata Images

 

- Velika mi je čast da su nagradu uručile žene s kojima sam odrasla kao uzorima i za koje sam znala kroz svoj život. Biti deo tog društva izgleda kao neki san. Meni je nestvarno da sam to ja sada i da sam tu - rekla je Radulović.

Ona je poručila da "nema slobode dok se ne osvoji“ i da "nema slobode bez borbe“ i da joj je drago što je tako mlada za sebe osvojila slobodu.

Pročitajte i Nije bilo izbora, sloboda ili ništa - Milena Radulović nikad iskrenija

Ata Images

 

- Ovo nije samo moja nagrada, već nagrada 16 žena koje su deo ovog slučaja (postupak protiv Miroslava Aleksića) koju delim sa prvenstveno sa svoja tri ratna druga – Jefimija, Ivana i Iva Ilinčić - rekla je Radulović.

Članica žirija i jedan od ranijih dobitnica nagrade profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić poručila je da su "pune dve decenije razne vrste nesloboda sa nama“ i da su „nove generacije stasale, a da razlozi za osvajanje slobode nisu nestali, već su se umnožili“. Ona je istakla da je Milenina borba "pobuna za život“ i da je u ime "osvajanja slobode bila spremna da rizikuje sve“ tako što je odlučila da svoju privatnu i poslovnu budućnost, svoj intimni svet naruši odlukom da ne ćuti pred zlom.

Komentari. (0)

Loading