I divovi plaču: Vlade Divac neutešan na sahrani Dude Ivkovića

Autor:

21.09.2021 16:00

Foto:

Foto:

Košarkaški trener Duda Ivković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu



Jedan od najveći košarkaških umova svih vremena Dušan Duda Ivković preminuo je 16. septembra, u 78. godini.

Sahrani je prisustvovala porodica, prijatelji i veliki broj poštovalaca njegove ličnosti i dela. Mnogi su bili vidno uzrujani odlaskom velikana, a tužnu povorku predvodili su Željko Obradović, Vlade Divac, Dino Rađa, Jure Zdovc, Predrag Danilović i Žarko Paspalj koji su nosili kovčeg.

ATA Images

 

Od Dude se dirljivim govorom pred svima oprostio velikan našeg glumišta Goran Sultanović. 

- I sam je uspeo da bude zvezda na nebu Srbije, Evrope i svetske košarke. Ne pristajem, mada znam da nisam u pravu da je ovo rastanak, ovo shvatam kao jedan od onih trenutaka kada on zapakuje svoje golubove, zapali u neki od evropskih gradova da tamo širi svoju filzofiju o košarci. A onda, kad opet pobedi, bane na Crveni krst, sednemo u neku od kafana i nastavimo nikad dopričane priče o Radničkom koji je imao velikog uticaja na naše vaspitanje, o ljudima sa Crvenog krsta... Nadam se da će se opet pojaviti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali... Hvala ti što si me priihvatio kao druga - rekao je Sultanović.

ATA Images

 

Pored košarke najveća strast legendarnog trenera bilo je golubarstvo, pa je nekoliko njegovih prijatelja u Dudinu čast pustilo u let nekoliko ptica.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading