"Minja će nam trajno nedostajati" - Sahranjen Minja Subota

Autor:

20.09.2021 17:00

Foto:

Foto:

Minja Subota sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu



Voditelj Milan Minja Subota, koji je preminuo u petak u 83. godini, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz pratnju crkvenog hora.

Pročitajte i Najzad su zajedno - Minja Subota je voleo samo jednu ženu

Jakov Simović

 

Sahrani i opelu su prisustvovali brojni poštovaoci Minjinog lika i dela, te brojne poznate ličnosti i njegovi prijatelji -  Ruška Jakić, Tanja Peternek, kao i čuveni košarkaš Zoran Moka Slavnić, Rada Đuričin, Snežana Dakić, Bule Goncić...

Pre ispraćaja održala se komemoracija u Skupštini grada, odakle je već ranije objavljeno da će po Suboti, kroz tri godine, jedna ulica u Beogradu dobiti ime.

Književnik Slobodan Stanić govorio je na komemoraciji, između ostalih, te istakao da bi današnji skup bio vedra prilika da nije tužan povod.

Pročitajte i Bio je ukras dečijeg sveta - Preminuo Minja Subota

- Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Minja im se predavao svom snagom svog talenata. Ostao je uveren da najbolje drugare stičemo u školskoj klupi. Naše druženje je počelo je pre 70 godina u Prvoj beogradskog gizmaniziji u I-6 - rekao je Stanišić.

Čuveni televizijski voditelj i kompozitor Milan Minja Subota preminuo je usled posledica teške bolesti s kojom se duže vreme borio. Subota je nedavno hitno primljen na odeljenje pulmologije, gde je izgubio bitku sa opakom bolešću.

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading