Kralj šljake je pao! Novak Đoković u finalu turnira u Parizu!

Autor:

11.06.2021 21:04

Foto:

Foto:

Novak Đoković i Rafael Nadal priredili su publici u Parizu pravi spektakl, rovoska bitka dva tenisera traje već dva sata, a kraj se ne nazire



Njihovo rivalstvo postalo je pravi mit u svetu tenisa, Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su do sada sijaset zaista neverovatnih mečeva. Najbolji teniser na svetu danas je po završetku prvog polufinalnog susreta ukrstio koplja sa trećim teniserom sveta, a trenutni rezultat je 1:1.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila novi epski okršaj dva legendarna tenisera, a oni su im odgovorila dinamičnim tenisom, sa nekoliko senzacionalnih poteza kojima su podigli publiku na noge.

Gettyimages

 

Novak Đoković i Rafael Nadal ponovo oči u oči

Nakon prošlogodišnjeg duela na istom turniru, gde je Nadal do nogu potukao Đokovića, čini se da je vreme za 'osvetu'. Ipak, svetski broj jedan mlako je ušao i u ovaj duel, te je dozvolio Rafi da stekne veliko vodstvo. Nakon nešto više od pola sata na semaforu je bilo 5:0 za Španca. Nakon toga, Nole se probudio te je uspeo da smanji prednost, ali nedovoljno - set je dobio Nadal rezultatom 6:3.

Prvi set kao da je probudio inat u Đokoviću, te je drugi počeo znatno bolje, skoncentrisanije i brzo je došao do prednosti. Odlučan da meč vrati na početak Đoković je furioznom igrom dobio drugi set rezultatom 6:3.

Pročitajte i Najbolji čestitao najboljem: Pogledajte u čemu je Nole trenirao pred susret sa Nadalom

Gettyimages

 

Nakon toga, Nadal je na kratko otišao u svlačionicu, da li je reč o povredi za sada nije poznato. Ipak, sudeći prema početku trećeg seta, deluje da o povredi nema govora. TReći set protekao je u velikoj borbi. Oba tenisera bila su rešena da meč prelome u svoju korist, međutim Novak je bio odlučniji, i u taj brejku uspeo je da slomi Nadala, rezultati je bio 7:6 i Nole je poveo 2:1 u setovima. Španski teniser bio je uzdrman, što je Novak iskoristio i sa šest uzastupnih gemova utabao je sebi put ka finalu. Četvrti se dobio je Novak, rezultat je bio 6:2, i sa ukupnih 3:1 u setovima Nole se plasirao u finale, gde ga čeka Grk Cicipas.

Komentari. (0)

Loading