Nikola Jokić proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige!

Autor:

09.06.2021 12:00

Foto:

Foto:

Nikola Jokić reprezentativac Srbije i centar Denver Nagetsa odigrao je neverovatnu sezonu i dobio je priznanje - najkorisniji igrač NBA lige - MVP.



Košarkaš Denvera Nikola Jokić (26) proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2020/21.

Jokić je na 72 utakmice, na koliko je nastupao ove sezone, prosečno imao 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije. Bio je najbolji po dabl-dabl učinku (imao ih je 60), a drugi je po tripl-dablovima ove sezone (16) i završio je regularni deo sezone kao treći, sa 2.488 minuta.

Pročitajte i Nećete verovati kako je Nikola Jokić potrošio prvu NBA platu - Sada to sebi možemo da priuštimo!

Profimedia

 

Denver je 2014. godine izabrao Jokića kao 41. pika na draftu i srpski centar je najslabije rangirani igrač sa drafta koji je dobio nagradu za MVP lige.

Jokić je u glasanju dobio ukupno 971 poen, drugi po broju glasova bio je Džoel Embid iz Filadelfije sa 586, a treći je bio Stefen Kari iz Golden Stejta sa 453 poena.

- Ovo je veliko dostignuće, ali uvek volim da kažem da nisam samo ja zaslužan. Došao sam ovde pre šest godina i sazrevao sam, organizacija je sazrevala, stručni štab, saigrači. Nisam ovo mogao sam da postignem. Ovo je individualna nagrada, ali su svi uložili napor - objasnio je 26-godišnji centar iz Sombora, prenosi Kurir.

Predvođen Jokićem Denver je ove sezone ostvario 47 pobeda i pretrpeo 25 poraza i plasirao se u plej-of.

Pročitajte i Razliku čine detalji - Nikola Jokić pokazao da je čovek od stila

Gettyimages

 

On je postao prvi srpski košarkaš koji je proglašen za MVP-a u NBA ligi, a tek treći Evropljanin koji je dobio ovakvo priznanje u NBA ligi posle Nemca Dirka Novickog (2006. godine) i Grka Janisa Adetokumboa (2019. i 2020. godine).

Jokić - ili Džoker, kako ga zovu u Americi - izjavio je po dobijanju priznanja da ranije nije ni verovao da će postati NBA igrač, a kamoli da će dobiti MVP priznanje.

Pročitajte i EKSKLUZIVNO Nikola Jokić za novu "Gloriju" - Ovde je sve bolje i sve lepše miriše

Ata Images

 

- Kada sam počeo da igram košarku bio mi je cilj da igram Evroligu. Cilj mi je bio da igram u velikim klubovima u Srbiji. Tu sam video sebe, pošto nam je to bilo najveće takmičenje. Kada me je Denver draftovao, to je bila prilika za mene da postanem NBA igrač i iskoristio sam tu šansu - rekao je Jokić.

Na priznanju mu je čestitao i legendarni Šekil O'Nil i zahvalio mu se što je konačno, posle višegodišnje dominacije spoljnih igrača, neki centar postao MVP NBA lige, prenosi Blic.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Mira Dobos

09.06.2021 12:50

Cestitamo Nikola, ti si nas ponos. Veliki pozdrav od Somboraca iz daleke Australije.