Merima Isaković je ispričala da su joj se nakon potresnog svedočenja u intervjuu javile devojke koje su joj ispričale kako im je Branislav Lečić prilazio na razne nedostojne načine.

Pročitajte i Slučaj Merime Isaković protiv Lečića neće uticati na presudu - advokati objasili i zašto!

Privatna Arhiva

 

- Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom Danijelom Štajnfeld, koja je uspela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i celo društvo, jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu - jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Verovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti - prenosi Kurir.

Isaković je potom istakla da su devojke voljne da svedoče protiv Lečića, ali pod jednim uslovom.

Pročitajte i Veliki obrt u slučaju optuženog Branislava Lečića?! Glumice pod istragom?

Ataimages/Youtube screenshot

 

- Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da ja sačuvam njihov identitet.

Svedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da ona preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.

Pročitajte i Merima Isaković - Mislila sam da bih se ubila ako bi se meni tako nešto dogodilo!

Gloria Arhiva

 

Podsetimo, Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok nije objavljena ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, prenosi Kurir.

Komentari (0)

Loading