Džejn Fonda otvoreno o seksualnosti u devetoj deceniji

Autor:

19.04.2021 21:02

Foto:

Foto:

Džejn Fonda, holivudska glumica, koja je i u 83. godini aktivna, puna energije i samopouzdanja u životu je imala uspona i padova, ali nikada nije klonula duhom i tvrdi da je najbolje razdoblje tek pred njom



Iako je proslavila 83. rođendan, Džejn Fonda izgleda sjajno i puna je entuzijazma, planova i samopouzdanja. Nije ni čudo, u životu je radila i postigla mnogo. Osvojila je nebrojeno mnogo nagrada i priznanja, uključujući dva Oskara i četiri Zlatna globusa. Američki filmski institut dodelio joj je 2014. nagradu za životno delo, ali lista se tu sigurno neće završiti, jer, kako je objasnila u autobiografskoj knjizi “My Life So Far”, objavljenoj 2005, svoj život je podelila u tri čina po trideset godina, s tim da “poslednji čin još traje i biće najznačajniji pošto ću u njemu uraditi najviše stvari po kojima će me pamtiti”.

Pročitajte i Džejn Fonda uhapšena tokom protesta u Americi

Profimedia

 

Glumica i jedna od najvećih američkih političkih aktivistkinja Džejn Fonda zasijala je s novim imidžem na naslovnici Harper’s Bazaara za koji je dala i veoma iskren, intiman intervju u kojem se prisetila početaka karijere, ali i otkrila pikanterije iz ljubavnog i seksualnog života.

-Treba li ovo da kažem? Ali, biću iskrena. Jedna od bolnih stvari koju sam shvatila do 80. godine je da više nisam sposobna za intimnost. Nisu ni muškarci mojih godina. Seksualni život u ovom razdoblju života ne postoji. Da se sada pojavi neki tip i pita me želim li s njim u krevet, pobegla bih glavom bez obzira –  iskrena je Fonda koja je priznala da uprkos tome često razmišlja o seksu.

- O, da.. Maštam, to je jedino što sada i mogu –  našalila se pa nastavila: – Naravno da mi nedostaje seks i taj osećaj intimnosti, ali u ovim godinama jednostavno više nista sposobni za takve egzibicije. Bez obzira što sam poprilično fit i nisam se zapustila, teško je. Ali, još je teže muškarcima. Oni nakon 70-te mogu da zaborave na avanture u krevetu –  rekla je.

Pročitajte i Bolno priznanje Džejn Fonde - Dugo sam osećala krivicu zbog majčinog samoubistva

 

 

Iako više ne želi seksualnu vezu, Fonda kaže da ne isključuje ponovno pronalaženje ljubavi, no ima jedan uslov – to mora biti mlađi muškarac!

- Znam da će me mnogi sada osuditi zbog ovoga, ali jednostavno bih volela mlađeg muškarca koji još ima snage za sve ono što bih volela da probam, okusim i proživim. Pomalo sam tašta, ali tako je –  iskreno je rekla.

Inače, Fonda se udavala tri puta. Rodže Vadim bio joj je prvi suprug od 1965. do 1973. godine. Nakon toga udala se za Toma Hajdena s kojim je bila od 1973. do 1990. godine, a njen treći brak bio je s Tedom Tarnerom, od kojeg se razvela 2001. godine nakon deset godina braka.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
aman

20.04.2021 17:51

Rože, a ne Rodžer Vadim!