Novi obrt u slučaju Lečić-Štajnfeld: Dokumenti koje je Danijela dostavila nisu validni?!

Autor:

14.04.2021 21:45

Foto:

Foto:

Danijela Štajnfeld dokazi koje je dostavila Višem javnom tužilaštvu u vidu dokumenata sa američkog instituta Kolumbija nije validna.



Naime, slučaj koji je potresao domaću javnost ne prestaje da iznenađuju, konstantni obrti su uobičajni, a kraj kompletnog procesa se ne nazire. Kako prenosi 'Informer', Danijela će se na zahtev Višeg javnog tužilaštva naći pred sudskim veštacima. Kako otkriva neimenovani izvor dokazni materijal u vidu dokumenata sa američkog instituta 'Kolumbija' ne može biti dokazni materijal u srpskom pravosuđu.

Foto: Elena Mudd

 

- Danijela je na tom institutu učestvovala u istraživanju posttraumatskog sindroma. Donela je u Srbiju svu dokumentaciju jer smatra da su ti papiri ključni dokaz da ju je Lečić silovao. Pomenuti dokumenti, međutim, ne mogu biti dokaz u Srbiji. Zbog toga je tužilaštvo uputilo zahtev da Danijelu ispitaju naši psihijatri u predistražnom postupku kako bi se videlo da li ima mesta za podizanje optužnice protiv Lečića - otkriva izvor.

Advokat Vićentije Darijević smatra da dokumentacija koju je Danijela dostavila nije i ne može da bude validna.

- Ne može svako da donese šta hoće i kaže da je to dokaz. Mora da se proveri da li su ljudi koji su izdali tu dokumentaciju kvalifikovani i da li imaju status sudskih veštaka, u šta sumnjam. Vrlo je verovatno da će se Danijelino veštačenje pred timom psihologa i psihijatra obaviti u Srbiji i to pre podizanja optužnice protiv Branislava Lečića - otkrio je advokat za pomenuti list.

Pročitajte i Ekskluzivno - Branislav Lečić: Horde su se okomile na mene! Zakazuju mi streljanje!

youtube printscreen / Antonio Ahel/ATA Images

 

Predistražni postupak je i dalje u toku, te za sada, Branislav Lečić nema status osumnjičenog.

Komentari. (1)

Loading
angie

16.04.2021 12:46

Trebace ovde dobri sudski tumaci kao sto je Jasna Filipovic Bojic a i psihijatri da porazgovaraju sa njom.