Javnost zatečena emotivnim rečima princeze Jelisavete - ovo je dugo držala u sebi!

Autor:

09.04.2021 19:30

Foto:

Foto:

Rođendan princeze Jelisavete protekao je uz mnogo emocija, koje su godinama bile suzbijane, a i uz evociranje davnih uspomena



Jedina ćerka kneza Pavla, čukununuka osnivača srpske kraljevske dinastije vožda Karađorđa, nedavno je proslavila svoj 85. rođendan.

Princeza Jelisaveta Karađorđević tim povodom priredila je elegantnu proslavu, za odabran broj ljudi, u svom domu, u Beogradu.

Bio je tu njen životni saputnik Dragan Babić, legendarna Mira Adanja-Polak, ministarka kulture Maja Gojković... 

Bezbroj puta je šarmantna princeza istakla da je svoj mir, posle silnih lutanja po svetu, pronašla tek po povratku u domovinu.

Unuka velikog ruskog kneza Vladimira Romanova i bliska rođaka kraljice Elizabete, prvi put je, nakon Drugog svetskog rata, došla u Jugoslaviju oktobra 1987, kao supruga Manuela Uljoa, predsednika vlade Perua. Od tada je sve češće bila gost u svojoj domovini. Osnovala je fondaciju "Princeza Jelisaveta" maja 1991. godine i u vreme Yu-ratova i sankcija posvetila se humanitarnom radu. Ponovo je ušla u Beli dvor 2000. godine, 9. oktobra na dan kada je ubijen kralj Aleksandar.

- Pre 80 godina svoj 5. rođendan proslavila sam kod bake u Atini kada smo bili proterani iz Srbije. Narednih 50 godina rođendane sam proslavljala u Keniji, Južnoj Africi, Francuskoj, Švajcarskoj i Americi pre nego što mi je dozvoljeno da se ponovo vratim u zemlju. Srećna sam što danas proslavljam rođendan u zemlji i u gradu u kojem sam se rodila! - kazala je Jelisaveta, prenosi Glas Javnosti.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Anja

11.04.2021 09:28

Našoj dragoj Princezi, želimo dug i srećan život. Lepo je što Vas imamo i što ste medju nama.