Da li će prinčeve Harija i Vilijama ovo ponovo ujediniti?

Autor:

06.04.2021 20:00

Foto:

Foto:

Princeza Dajana poginula je davne 1997. godine. Jedan od njenih sinova, Hari, imao je tada samo 12 godina



Saobraćajna nesreća koja se dogodila usled bežanja od nasrtljivih paparaca, bila je fatalna za princezu Dajanu, a ostavila je duboke traume na njenim sinovima. Kao dečaci, pod bremenom tuge, princ Hari i princ Vilijam, maštali su da Dajani na neki način odaju počast, a izgleda da će uskoro za tako nešto dobiti priliku.

Dajana bi 1. jula napunila 60 godina, a kako navode strani mediji, tom prilikom će u vrtu Kensingtonske palate biti postavljen princezin kip. Spomenik bi trebalo da zajedno otkriju Hari i Vilijam, a javnost nagađa da bi susret pod ovakvim okolnostima mogao doneti pomirenje otuđenoj braći.

Pročitajte i Narušeno poverenje javnosti - Megan Markl rekla neistinu pred milionskim auditorijumom!

Profimedia

 

Braća su još 2017. najavila da će Dajanin kip biti izrađen, a skulptor Ijan Rank-Brodli sad napokon može da dovrši projekat, nakon što su oba brata dala saglasnost da je dizajn spomenika, onakav sa kakvim se obojica slažu.

Statua će biti izlivena u bronzi, a biće postavljena u istom vrtu u kom su Hari i Megan objavili svoju veridbu. Nije poznato jesu li braća potpisala konačni dizajn pre ili nakon intervjua Megan Markl i Harija s Oprom Vinfri, ali strani mediji veruju kako bi to mogao biti prvi znak da bi se njih dvojica mogli pomiriti.

Takođe, Hari se navodno obvezao da će biti na otkrivanju spomenika, bez obzira na to što je odnos između njega i njegove porodice narušen.

Pročitajte i Kejt Midlton preplašena! Princ Vilijam rešio da uradi ovo!

Profimedia

 

- Prinčevi su sanjali o ovome još od detinjstva. Bili su deca kad im je majka poginula, a sad su odrasli muškarci i žele da joj odaju počast onako kako ona to zaslužuje - rekao je izvor blizak skulptoru.

Podsetimo, Hari je u Telegrafovom podkastu "The Mad World" otvoreno progovorio o tome kako je njegov život bio u potpunom haosu nakon što je sa 12 godina izgubio majku u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Da bi se lakše nosio s njenom smrću, princ je, priznao je tad, postao emocionalno udaljen, i počeo da "gura glavu u pesak", odbijajući i da pomisli na pokojnu majku.

- Čemu bi to pomoglo? Samo bi me rastužilo... tako da sam tada rekao samom sebi: "Dobro, nemoj nikada dopustiti da tvoje emocije budu deo bilo čega" - rekao je Hari tom prilikom. 

Pročitajte i Burna rekacija brižnog supruga - Žustra rasprava princa Vilijama i Harija zbog Megan Markl?

PA ArchivePress Association Images PA Images Profimedia

 

Situacija se samo, što je bio stariji, pogoršavala, a na kraju ga je baš njegov brat, princ Villijam, podstakao da potraži stručnu pomoć. 

- Moj brat mi je, blagosloven bio, velika podrška - izjavio je tada Hari

Uzevši u obzir poslednje, nimalo ne čude spekulacije o mogućem pomirenju prinčeva pri ponovnom susretu. Moguće je da će ih uspomena na majku, ljubav prema njoj, kao i tuga koju su zajedno iskusili ponovo ujediniti. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading