Uraganke će pevati pred publikom na Evroviziji? Holandska vlada "popustila" epidemiološke mere na prestižnom takmičenju

Autor:

02.04.2021 14:00

Foto:

Foto:

Evrovizija 2021 će uprkos pandemiji biti održana ove godine, a po svemu sudeći, izvođači na ovom takmičenju biće privilegovani u odnosu na ostale kolege muzičare, budući da je holandska vlada donela odluku da se u tu svrhu epidemiološke mere promene



Mnogi muzičari smatraju da su baš oni grupa populacije kojoj je pandemija najviše naškodila. Epidemiološke mere uskratile su im nastupe, a čak i kada ih imaju, žale se, ne mogu svoju muziku da izvode pred publikom. Mnogi od njih smatraju da je "živa razmena energije" krucijalna za "dobru svirku".

Prošle godine je, usled izbijanja pandemije, otkazano jedno od najvećih muzičkih takmičenja u Evropi. Organizatori Evrovizije insistirali su da se odloženi spektakl realizuje ove godine, pa će datum početka takmičenja biti 18. maj, a održaće se u Roterdamu.

Pročitajte i Evrovizija 2021 - Ruski istražni odbor ispituje "Ilegalne izjave" u pesmi umetnice Manize

 

Jakov Simović/Gloria

 

Pobednice festivala Beovizija 2020, članice sastava "Hurricane” predstaviće se na ovom muzičkom spektaklu numerom "Loco loco", a kako je vlada Holandije odlučila, ovaj popularni događaj će se, uprkos pandemiji, održati pred publikom, koja će, nadamo se, ovacijama pozdraviti ženski trio.

Za one koji preferiraju da nastupe prate uživo, a ne putem TV ekrana, rezervisano je 3500 mesta, što znači da će biti popunjena samo polovina kapaciteta. Prema planu će svima koji žele da udju u halu biti potreban test negativan na korona virus. 

Organizatori su pozdravili odluku holandske vlade i naglasili da im je zdravlje i bezbednost svih prisutnih i dalje "najveći prioritet".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading