Bliska prijateljica preminulog Ace Joksimovića, Ruška Jakić: Poslednjih godina potpuno se povukao iz javnog života!

Autor:

29.03.2021 14:24

Foto:

Foto:

Vest da je sinoć preminuo najznačajniji čovek mode sa ovih prostora, uzdrmala je njegovo okruženje, kao i brojne poštovaoce njegovog dela. Zadužio nas je svojim prelepim kreacijama, a Ruška Jakić, njegova dugogodišnja prijateljica i saradnica, podelila je sa nama sećanja koja naviru



Najpoznatiji srpski modni kreator Aleksandar Joksimović poslednjih dana nije se osećao dobro, ali nije želeo da ode kod lekara. Kad mu se stanje ni posle desetak dana nije poboljšalo, dugodogodišnji prijatelj i njegov nekadašnji maneken Banjo Martinović odvezao ga je u bolnicu.

Pročitajte i Ostavio nas je "modni bog" Jugoslavije

Ata Images

 

- Aca nije imao nekih ozbilnijih zdravstvenih problema, osim sa očima. Nažalost, sa koronom nije uspeo da se izbori. Poslednjih godina potpuno se povukao iz javnog života - svedoči voditelja Ruška Jakić, koja je godinama sarađivala sa poznatim kreatorom.

Ona podseća da je manekenka Nikica Marinović, koja je učestvovala na Izboru za Mis sveta u Londonu 1996. godine nosila samo Joksimovićeve modele, te da je bila izabrana za najelegantniju učesnicu.

Posle kolekcije "Simonida" koja ga je proslavila i u Jugoslaviji i u svetu, postao je i lični kreator tadašnje prve dame, Jovanke Broz, za koju je pravio bar nekoliko modela godišnje.

Pročitajte i Glamuroznoj svadbi Ruške Jakić prisustvovaće hiljade zvanica iz celog sveta - Voditeljka od grofa očekuje luksuz i pažnju!

Photo: MArina Lukić

 

- Jednom se u ateljeu dogodila smešna scena, Aci se jedna od Titovih i Jovankinih pudlica upiškila u krilo, dok je drugarica Jovanka bila na probi. Samo je nastavio, kao da se ništa nije dogodilo.

Joksimović je sarađivao i sa brojnim domaćim zvezdama tog doba, pre svih glumačkim parom, Milenom Dravić i Draganom Gagom Nikolićem, koji su tada vodili jedan od najgledanijih šou programa "Obraz uz obraz". Dugo je odevao i glumicu i pevačicu Oliveru Katarinu, koju su proslavili legendarni "Skupljači perja". Radio je kostime i odela i za Kornelija Batu Kovača i njegovu "Korni grupu", a odenuo je i Zdravka Čolića, u do tada za muškarce nezamisliv sako sa naramenicama, u spotu za pesmu "Ruška".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading