Ivan Ivanović podstiče društvenu osudu silovatelja

Autor:

25.03.2021 19:15

Foto:

Foto:

Voditelj Ivan Ivanović izričit je po pitanju osude zlostavljača. Mnoge javne ličnosti već imaju jasan stav o slučaju Lečić - Štajnfeld, a svoj glas podigao je i on



Glumica Danijela Štajnfeld iznela je pred oči javnosti slučaj svoje traume u filmu "Zaceli me". Tada nije imenovala svog zlostavljača, ali je tu informaciju podelila kada je Višem javnom tužilaštvu saopšila da je reč o glumcu Branislavu Lečiću. Potom je usledio niz šokantnih detalja, koji su alarmirali javnost, pa su se mnoge javne ličnosti izjasnile o svojoj neverici ili su, pak, uputile svoju podršku Danijeli Štajnfeld.

Jedan od mnogih poraženih ovim saznanjem je i poznati voditelj Ivan Ivanović.

Pročitajte i Ekskluzivno - Branislav Lečić - Horde su se okomile na mene! Zakazuju mi streljanje!

prntscrn

 

- Ja sam šokiran i tim događajem i ličnošću koja je u epicentru događaja, to zaista nisam očekivao. I rekao sam i prošli put – mislim da mi, muškarci, moramo javno da osuđujemo takve stvari i da podržavamo žene koje su žrtve silovanja i da nekako prosto promenimo svest ovog društva po tom pitanju. Možda je vreme da Srbi nauče da “ne” – zaista znači “ne”. Nema tu mnogo prostora za razmišljanje”, stao je Ivanović "na stranu žrtve".

On je, potom, dodao da se u prethodnih godinu dana često bavio smrću i "strašnim događajima" poput ovoga.

Pročitajte i Zašto su propala dva braka Branislava Lečića?

Youtube Screenshot, Ataimages

 

- U ovih poslednjih godinu dana imam situaciju da komentarišem kad neko umre i da komentarišem ovako neke strašne događaje. Ali ne pravim neku veliku razliku između ta dva, jer s ove druge strane takođe umire život koji žrtve imaju do tog trenutka dok im se tako nešto ne desi. I svako ko nekome oduzme radost življenja zaslužuje najgoru kaznu i društvenu osudu - kategoričan je i izričit voditelj u izjavi za "Nova.rs".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (3)

Loading
Dara

26.03.2021 07:32

Ovo su vrlo ozbiljne stvari,posle ubistva silovanje kao cin je najvece krivicno delo.Da li to znaci da treba da sklonimo sve Caravaggiove slike jer je on bio ubica?Da li treba da pre osude mi obicni smrtnici osudjujemo coveka,zenu??Nikako!!!! Javnost treba da se izostavi!Sud treba da radi svoj posao.Dok god se ne dokaze da je doticni kriv on ima pravo na rad,kretanje itd.Kamenujemo uvek lako druge,osudjujemo ih,drugim recima desice nam se isto.Ni trunku hriscanstva ne gajimo u sebi. Gospodja Karanovic zeli drugog glumca.Jel to njeno privatno pozoriste?Imas ugovor budi profesionalna,idi na probe,radi svoj posao,sud ce svoj.

jana

26.03.2021 12:38

Smatram da je sve otišlo predaleko, i da tužilaštvo i sud treba da rade svoj posao.Previše medijske pažnje.Jedno je dati generalno podršku ženama da ne ćute o zlostavljanju, a drugo je vrteti 24 sata na portalima podrške i nepodrške žrtvi i označenom zlostavljaču.

Sanja

27.03.2021 09:08

Okrivljeni je nevin dok god se ne dokaze suprotno!