Mirjana Karanović u znak protesta odbija saradnju sa Lečićem

Autor:

23.03.2021 19:15

Foto:

Foto:

Oko slučaja Branislava Lečića i Danijele Štajnfeld steže se obruč. Kolege glumci povlače sve drastičnije javne poteze



Glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela prijavu da ju je kolega Branislav Lečić silovao u maju 2012. godine. 

Ova vest uznemirila je javnosti i kolege mlade glumice, posebno uzevši u obzir i činjenicu da je svet glume tek nedavno na sličan način bio poljuljan slučajem Mike Aleksića, koga je za isti zločin optužila koleginica Milena Radulović.

Upravo je "kap koja je prelila čašu" za Danijelu Štajnfeld bio ovaj slučaj, jer je, kako je navela, nakon slučaja Mike Aleksića, Lečić pozvao učenike škole Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, pa ju je to navelo da policiji konačno otkrije njegov identitet kao zlostavljača.

Pročitajte i Šta kažu glumci o optužbama Danijele Štajnfeld na račun Branislava Lečića?

Milan Maričić ATA images

 

Aktuelne optužbe, glumac Branislav Lečić, okarakterisao je juče kao gnusnu laž, a danas je dodao i da mu je agresivnost prema ženama potpuno strana.

- Posle toga, mediji mogu da me pitaju bilo šta, apsolutno nemam problem. Ali prvo tužilaštvo, pa sve ostalo. Ja ću se izboriti za istinu, od početka do kraja. Nema govora. Poštujem zakone ove države i državu kojoj pripadam, zato ću kasnije da pričam u javnosti. Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu. Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što pre. Isto tako, uvek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Reč je o odbrani moje ličnosti i koncepta sveta, jer ovo je atak na moj pogled na svet. Ja nikada nisam bio agresivan ni prema jednoj ženi. Naprotiv - rekao je glumac, prenosi "Kurir".

Pročitajte i Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića, glumac odgovorom iznenadio javnost

printscreen youtube

 

odsetimo, Štajnfeld je dopunila iskaz koji je ranije dala nadležnima, i na saslušanju u petak iznela više detalja o tome šta se dogodilo, ali i u kakvim je odnosima tada bila s Lečićem.

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da ikad to može da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kojem sam verovala. On je za mene bio autoritet u poslu. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciji, ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - ispričala je ranije glumica.

Pročitajte i Bolno priznanje Danijele Štajnfeld - Nisam se usudila da bilo kome kažem šta mi se desilo (video)

Edvard Nalbantjan /ATA Images

 

Povodom ovog slučaja, poznata glumica Mirjana Karanović iznela je svoj nedvosmisleni stav, povlačeći potez koji stavlja tačku na svaku dalju profesionalnu saradnju sa optuženim glumcem. 

- Poštovani obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečić u predstavi "Mamu mu je*em ko je prvi počeo", u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac - glasi objava Mirjane Karanović na Instagramu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading