Novosađanka Marija Žeželj osvaja svetsku modeling scenu!

Autor:

20.03.2021 16:20

Foto:

Foto:

Pošto je nosila modele Dolce & Gabbana i Elizabete Franki na Nedelji mode u Milanu, manekenka Marija Žeželj otkriva nam koliko i kako se promenio svet mode zbog pandemije



Posle zapaženog učešća na Nedelji mode u Milanu, gde je nosila modele Dolce & Gabbana, Elizabete Franki i Genny, može se konstatovati kako Novosađanka Marija Žeželj (20) krupnim koracima osvaja svetsku modeling scenu. U intervjuu za Gloriju, između ostalog, objašnjava u kojoj meri se promenio svet mode u proteklih 12 meseci koliko traje pandemija virusa korona.

Pročitajte i Tragedija na Nedelji mode u Sao Paolu - Maneken iznenada preminuo na pisti (foto/video)

profimedia

 

- Primetne su znatne promene koje se najviše osećaju na samom setu i u radu sa ljudima. Mnogo je procedura koje se moraju ispoštovati pre nego što se započne snimanje jedne revije. Obavezno je testiranje svake osobe pre ulaska u bekstejdž. Nošenje maski se podrazumeva, s tim da su modeli, zbog šminke i snimanja, izuzetak. Sve je prilagođeno tome da se održava neophodna fizička distanca, a ono što predstavlja veliku razliku u poređenju sa revijama u normalnim okolnostima jeste to što dizajneri angažuju do 70 odsto manje devojaka nego prethodnih sezona. Samim tim, veća je konkurencija među modelima.Revije se snimaju nekoliko dana, čak i nedelja unapred. Kada su se radile uživo, cela priprema trajala je tri-četiri sata. Naravno, sve se odigrava bez publike. Slobodno mogu da kažem da je organizovanost izuzetna i da je zadivljujuće kojom brzinom se modna industrija prilagodila novonastaloj situaciji.

Ugodan Ambijent

Kada je počinjala da se bavi manekenstvom, imala je veliku želju da radi sa italijanskom modnom kućom Dolce & Gabbana. Taj san je brzo ostvarila.

- Uvek me je privlačio elegantan i izuzetno moćan izgled njihovih modela na pisti. Svaka nova kolekcija me oduševi. Moji omiljeni odevni komadi pripadaju klasičnom D&G stilu, jer čine da dobijem dodatno samopouzdanje. A tu je i prepoznatljiv mejkap izgled koji je postao zaštitni znak brenda: ajlajner i crveni ruž, jednostavno a upečatljivo. Rad sa celim Dolce & Gabbana timom za mene predstavlja veliko zadovoljstvo, tada se osećam kao deo jedne velike porodice. Uživam dok nosim njihove kreacije i što imam slobodu da ih iznesem na svoj način.

Pročitajte i Irena Mišović - Pariz je izmislio modu, ali je za mene bio surova životna škola

Upoznala je kreatorski dvojac, Domenika Dolčea i Stefana Gabanu.

- Oni su uvek prisutni na fitinzima pre revije i u bekstejdžu tokom nje. Lično biraju kreacije za svakog modela ponaosob i stilizuju ceo izgled za pistu. Nisam nikad razgovarala sa njima, ali su uvek ostavljali super utisak na mene prilikom naše saradnje. Jako su prijatni u ophođenju i postaraju se da se svi dobro osećaju tokom rada.

Uživala je u vremenu koje je provela nedavno u Milanu, za vreme tamošnje Nedelje mode.

Pročitajte i Ćerka Hajdi Klum je prava lepotica, a sami procenite da li je nadmašila i majku

- U Milanu sam bila nekoliko puta, ali još nisam obišla ceo grad. Dopada mi se jer zrači pozitivnom energijom. Naravno, kao i na svakom drugom mestu, osećaju se promene zbogpandemije, ali zasad sve odlično funkcioniše. Prodavnice i kafići imaju neke svoje procedure ulaska u zatvoren prostor, međutim, ljudi su se brzo prilagodili novom načinu života i poštuju pravila. Na ulici nema osobe koja ne nosi masku, a iako su jedan od naroda koji je najviše stradao zbog pandemije, iznenađujuća je količina optimizma i borbenosti koja se vidi u ljudima.

Model, vlogerka, pisac, kantautorka i plesačica, Marija je svojoj listi zanimanja nedavno dodala još jedno - vlasnica modnog brenda.

Komentari. (1)

Loading
Mare

22.03.2021 08:28

Predivna mlada i uspešna devojka!