Velika tuga

Dragoljub Đuričić izgubio najvažniju bitku, čuveni muzičar preminuo!

Autor:

15.03.2021 16:40

Foto:

Foto:

Preminuo Dragoljub Đuričić nakon višednevne borbe sa virusom korona, pošasti koja je do sada odnela nebrojeno mnogo života. Čuveni muzičar za sobom je ostavio bezbroj mudrih reči, muzici je dao neku novu notu, a njegov osmeh zauvek će ostati upamćen.



Preminuo Dragoljub Đuričić vest je koja je rastužila domaću javnost. Đuričić je hospitalizovan krajem prošlog meseca, nakon što se danima osećao loše, te je imao visoku temperaturu. Zbog pomenutih problema odlučio je da potraži lekarsku pomoć i taman kada se učinilo da će legendarni bubnjar uspešno da se oporavi, danas su, nažalost, javnost šokirale tužne vesti o smrti jednog od najvoljenijih muzičara na ovim prostorima.

Legendarni bubnjar, tokom svoje bogate karijere svirao je u celom svetu, a neverovatnim talentom oduševljavao je ljude širom planete. Kroz život, išao je vedrog duha, s osmehom, a jedan je od malobrojnih koji je znao da je sreća zapravo u sitnicama.

Pročitajte i Čuveni bubnjar vodi veliku bitku - Dragoljub Đuričić hospitalizovan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milos Markovic (@mmilos309)

- Krupnih sitnica je jako malo, jedva na prste da ih prebrojiš, a sitnice čine život, svakodnevnicu, sa njima si stalno i uzajamno se trkate tako da život dobija svoju dimenziju - rekao je svojevremeno Đuričić za 'Mondo'.

Iako je iza sebe ostavio perfektnu karijeru, na kojoj bi mu mnogi pozavideli, čuveni bubnjar oduvek je isticao da je njegov najveći uspeh, njegova porodica, pre svega njegov sin Andrija.

- Moj život je da svog sina jednog dana vidim velikim čovekom, a da bi to postao, mora da bude realizovan, odnosno da završi školu, da se dokaže na sportskom planu. Ako sve uradi u svoje vreme, onda će njegov život imati prijatnu i lepu dimenziju. Moj odnos s njim zasnovan je na otkrivanju lepota onoga na šta smo usmereni, nemam potrebu da se s njim raspravljam ili da ga nešto teram. Mislim da je zadatak i roditelja i nastavnika da u deci razvijaju znatiželju prema svemu, jer kada nešto zavole, onda će to sami i naučiti - rekao je Đuričić za Gloriu i nastavio:

Pročitajte i Dragoljub Đuričić u novoj "Gloriji": Išao sam kod psihijatra

- Nema većeg zadovoljstva od doprinosa da mom detetu život bude radostan. Nije mi cilj da sinu ostavim milion dolara i da se zahvalim njegovim osvojenim peharima. Želim da ima radostan osmeh u društvu, sa mnom, ili na ulici, ćak i onda kada je neispavan. A ponekad mi se čini da mu je najveći problem to što se nije naspavao - svojevremeno je pričao o svom nasledniku Đuričić, vidno euforičan, međutim, nažalost, nije dočekao da svog naslednika vidi kao velikog čoveka.

Preminuo Dragan Đurić čuveni bubnjar čiji zvuk je prepoznatljiv širom sveta!

Đuričić je bio član kultnih bendova 'Leb i Sol', 'YU grupe', 'Kerber' i mnogih drugih, vođa orkestra koji je pratio Zdravka Čolića, devedestih je jedno vreme svirao i sa Đoletom Balaševićem. Do sada imao je više od šest hiljada koncerata na svim kontinentima osim Antarktika.

Pročitajte i Dragoljub Đuričić: Išao sam kod psihijatra

Ata Images

 

Đuričić je smatrao da je rokenrol jedno od najvažnijih dostignuća čovečanstva, ne zbog muzike, već zbog toga što je ljude naterao da razmisle, budu samokritični i potraže prostor gde bi mogli da ispolje buntovnost.

- Muzika je posebna draž ili čar, koja se poklopila sa jednim vremenom. Ljudi su počeli da se oslobađaju i govore ono što zaista misle, a šezdesetih su se u umetnosti događale značajne stvari, muzika je bila samo posledica toga - objasnio je bubnjar svojevremeno za naš magazin.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading