Još jedan veliki gubitak za srpsko glumište! Preminuo Goran Daničić

Autor:

11.02.2021 13:18

Foto:

Foto:



Glumac Goran Daničić preminuo je iznenada tokom jučerašnjeg dana u Beogradu. Po želji porodice, Daničić je sahranjen danas u podne u najužem porodičnom krugu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Glumac je rođen 14. decembra 1962. godine u Užicu. Dugi niz godina bio je u srećnom braku sa Sanjom Domazet, književnicom, dramaturgom i profesorom novinarstva. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. godine, u klasi profesora Milenka Maričića, kao student generacije.

Goran Daničić i Dragan Petrović Pele. Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1993. godine i ostvario je više od 50 uloga. Glumio je u filmovima: Ivkova slava, Kad porastem biću Kengur, Nebeska udica, Kordon, Mala noćna muzika, Rođen kao ratnik, Vukovar, jedna priča, Ni na nebu ni na zemlji, Mi nismo anđeli, Mali svet, Pad u raj, Sabirni centar, Zaboravljeni, Kaži zašto me ostavi, Sjaj u očima…

Ostvario je zapažene uloge u serijama: Klan, Kamiondžije, Santa Maria della Salute, Drug Crni u NOB-u, Selo gori, a baba se češlja, Greh njene majke, Košarkaši, Crni Gruja, Lisice, Otvorena vrata, Srećni ljudi, Zaboravljeni…

Pročitajte i: Nenad Jezdić i Tihomir Stanić postaju kamiondžije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mir-Jam (@mirjam_serije)


Dobitnik je dve Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta (2017, 1995) i Nagrade "Dr Branivoj Đorđević" za lepotu govora.