On je najinteligentniji srpski glumac, a ima svega 20 godina!

Autor:

16.02.2021 19:05

Foto:

Foto:



Luka Grbić prvi put je stao pred kamere u filmu ,,Južni vetar" 2018. godine, sada sa samo 20 godina osvojio je srca publike ulogom Ivana Tomovića u popularnoj seriji "Tajna vinove loze". U seriji je stao rame uz rame sa priznatim kolegama Vojinom Ćetkovićem, Slobodom Mićalović, Anitom Mančić.
Priznaje da mu nije bilo lako da se pojavi sa glumačkim velikanima ali da mu je ujedno i velika čast što je na početku karijere a iza sebe ima uloge kojima može da se pohvali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Grbić (@1grbic)


"To je kao neka floskula, uvek se govori – divna je ekipa, ali stvarno, ja sam se toliko lepo osećao u kadru sa kolegama. To su neka naša velika imena glumačka – Anita Mančić, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković. Trebalo bi da imaš neki odnos prema tome kad staneš u kadar sa njima, ali ja se nijednog trenutka nisam osećao ugroženo“, rekao je glumac, a govoreći o liku kojeg tumači i ističe da je u pitanju tinejdžer koji se zadesio u porodici koju ne bi odabrao da može:
Oseća se malo odbačeno, malo neshvaćeno. Želi sebe da pronađe. Meni je lako u Beogradu da pronađem sebe ako me nešto odbaci. Imam hiljadu mogućnosti, on nema toliko mogućnosti da se zabavi i onda se pronalazi u muzici“.

Pročitajte još: Vanja Nenadić: Vreme je da se vrati empatija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Grbić (@1grbic)


Kao najteži deo pri kreiranju lika, glumac izdvaja izmeštanje iz okolnosti u kojima on lično odrasta da bi se našao u difunkcionalnoj porodici na malim ekranima.
Ono što je posebno interesantno iz života Luke Grbića jeste činjenica da ima koeficijent inteligencije 156 pa je član i Mense.

"Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude", rekao je u jednom intervjuu za Kurir.
Popularnog mladog dramskog umetnika popularnost kako kaže nije promenila, devojčice ga saleću sa svih strana želeći da se fotografišu ali njemu to ne smeta. Da je velika glumačka karijera pred njim je i više nego izvesno, a u kojim ćemo ga ulogama gledati u budućnosti ostaje nam da ispratimo.