Najveći koncert “od kuće” sa Ledi Gagom

Autor:

09.04.2020 14:36

Foto:

Foto:



Američka pevačica i glumica Ledi Gaga

Lejdi Gaga i organizacija “Global Citizen” sakupili su 35 miliona dolara za borbu protiv korona virusa i organizovaće specijalnu TV emisiju, u kojoj će učestvovati između ostalih Pol Makartni, Stivi Vonder i Bili Ajliš.

Muzička zvezda Bili Ajliš

Američka pevačica i glumica je rekla da je novac sakupljen za sedam dana i da će biti uplaćen Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. SZO i “Global Citizen” će organizovati virtuelni televizijski događaj “One World: Together At Home” čiji je cilj da se oda priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji covida-19. Emisija će biti emitovana 18. aprila u 20 sati, po vremenu na istočnoj obali SAD, istovremeno na televizijama ABC, NBC, CBS, iHeartMedia i Bell Media. Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Stiven Kolber, Džimi Falon i Džimi Kimel.

- Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu koja je u prvim redovima, zdravstvene radnike - rekla je Gaga preko video-veze tokom konferencije za novinare SZO kada je najavljen događaj.

- Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha - dodala je oskarovka i ukazala da ovaj specijalni televizijski događaj nije namenjen sakupljanju sredstava.

Bivši fudbaler i trendeseter Dejvid Bekam

Tokom višesatnog TV spektakla koji će prenositi striming servisi Youtube, Apple, Facebook, Instagram, Twitter i druge platforme, nastupiće i Elton Džon, Dejvid Bekam, Džon Ledžend, Edi Veder, Keri Vašington, Kris Martin iz benda “Coldplay”, Lizo, Džej Balvin, Andrea Bočeli i Maluma.

Britanski glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina Elba, oboje testirani pozitivni na korona virus, takođe će učestvovati u specijalu.

SZO je saopštila da je Ledi Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvezda za ovaj televizijski događaj.