Otkrivena prepiska princa Harija i Megan Markl sa njenim ocem Tomasom

Autor:

21.04.2020 13:57

Foto:

Foto:



Tokom sudskog spora koji Megan Markl (38) i princ Hari (35) vode protiv britanskih tabloida otkrivena je sadržina poruka koje je par pred venčanje 2018. razmenjivao sa njenim ocem Tomasom Marklom (75).

Tomas Markl nije bio na venčanju kćerke 2018. u Vindzoru, a pred ceremoniju objavljene su paparaco fotografije priprema za venčanje koje je fotografima prodao upravo otac Megan Markl. Tomasov izostanak pravdao se njegovim zdravstvenim problemima - infraktom koji je doživeo pre svadbe, a on se nije ustručavao da kaže da neće doći na svečanost kako ne bi obrukao kćerku i britanski dvor.

Tomas Markl

Megan je, kako je objavio Miror, bila veoma zabrinuta za očevo zdravlje. Sa Harijem ga je upozoravala da ništa ne govori za medije jer će mu se to obiti o glavu, što svedoče poruke koje je princ Hari poslao Tomasu:

- Tome, Hari je, nazvaću Vas. Molim Vas, javite se - pisalo je u prvoj poruci na koju se nadovezala druga sa sledećim sadržajem:

- Tome, Hari je ponovo. Stvarno treba da razgovaramo sa Vama. Ne treba da se izvinjavate, razumemo okolnosti, ali javno istupanje će samo pogoršati situaciju.

Usledila je i treća poruka:

- Ako volite Meg i želite da ispravite sve, nazovite me, jer postoje dve opcije koje isključuju to da morate da razgovarate sa medijima, koji su napravili celu ovu situaciju. Molim Vas, nazovite me da objasnim. Meg i ja nismo ljuti, samo treba da razgovaramo. Hvala.

Tomas nije želeo da prihvati predlog, a Hari mu je zatim napisao sledeće:

- Bilo koji razgovor sa novinarima vratiće se kao bumerang, verujte mi, Tome. Samo mi možemo da Vam pomognemo, kao što pokušavamo od prvog dana.

Da je Tomas u bolnici, Megan i Hari saznali su preko medijima. Megan je na dan venčanja 18. maja poslala ocu poruku:

- Pokušavam da razgovaram sa tobom ceo vikend, ali ne prihvataš moje pozive niti odgovaraš na moje poruke. Veoma sam zabrinuta za tvoje zdravlje i bezbednost i preduzeli smo sve mere da te zaštittimo, ali nismo sigurni šta više da uradimo ako ne odgovoriš. Da li ti treba pomoć? Možemo li da ponovo pošaljemo sigurnosni tim. Jako mi je žao što čujem da si u bolnici, ali moraš da stupiš u kontakt sa nama. U kojoj si bolnici?

Megan je posle 10 minuta napisala ocu sledeće:

- Hari i ja smo ranije u toku dana odlučili da šaljemo iste momke iz obezbeđenje koje si odbio ovog vikenda kako bi ti bili na raspolaganju čim ti zatrebaju. Molim te, molim te, nazovi me što pre. Sve ovo je veoma zabrinjavajuće, ali je tvoje zdravlje najvažnije.

Tomas je na kraju odgovorio, rekavši da će biti u motelu i da mu obezbeđenje ne treba. Hari nije odustao, pa je dodatno ponudio pomoć oko sigurnosti.

Otac vojvotkinje od Saseksa je sve vreme oštro u javnosti osuđuje kćerku i zeta, a u međuvremenu je čak stao na stranu britanske kraljevske porodice osudivši Megan i Harija za raskol pokrenutim Megzitom, odnosno odlukom da se povuku sa svih kraljevskih dužnosti.