Anđelina Džoli slavi 45. rođendan

Autor:

04.06.2020 12:15

Foto:

Foto:



Jedna od najlepših i najtraženijih glumica sveta danas slavi rođendan

Glumica Anđelina Džoli, jedna od najcenjenijih žena Holivuda, rođena je 4. juna 1975. godine. Četrdesetpetogodišnja lepotica karijeru je započela još u sedmoj godini, ulogom u filmu Looking to Get Out, u kom je glumio i njen otac - čuveni Džon Vojt. Popularnost je stekla nešto kasnije, a jedna od njenih najzapamćenijih uloga u filmu Girl, Interrupted nagrađena je i prestižnim Oskarom.

Pored uspešne filmske karijere, Džolijevoj su mnogi zavideli i na zanimljivom ljubavnom životu. Iako je najpoznatiji njen brak sa holivudskim lepotanom, Bredom Pitom, glumica je pre njega bila udata čak dva puta. Anđelinino srce je najpre osvojio kolega iz filma Hackers, Džoni Li Miler, a nakon njihovog razvoda se zaljubila u 19 godina starijeg Bilija Boba Tortona. Ipak, ljubavni odnos sa Bredom Pitom potrajao je najduže, a slavni par je za kratko vreme postao omiljen kod publike širom sveta. Međutim, iako su svi polagali nade u to da će zajednica Pit - Džoli trajati večno, njih dvoje su 2016. godine objavili da se razvode.

Džolijeva se trenutno više bavi humanitarnim radom nego glumom, a slobodno vreme provodi sa decom, kojih iz braka sa Bredom ima čak šestoro. Bivši ljubavnici dugo su vodili bitku za starateljstvo nad decom, ali otkako su razradili i uskladili uslove mnogo se bolje slažu. Nedavno su čak i viđeni zajedno u Los Anđelesu, što je pokrenulo spekulacije o njihovom navodnom pomirenju.

goran.anicic

Autor