Esencija jednog vremena: Četiri godine bez Milorada Mandića Mande

Autor:

16.06.2020 10:42

Foto:

Foto:



Glumac Dragan Petrović Pele za magazin Gloria prisetio se druženja sa nezaboravnim Mandom...

 

Petnaestog juna navršeno je četiri pune godine od kad nas je napustio jedan od omiljenih glumaca svih generacija - Milorad Mandić Manda. On je preminuo u svojoj 55. godini života, od posledica srčanog udara, na sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić, tokom pretpremijernog izvođenja predstave "Petar Pan".

- Simbolično je to što je preminuo na sceni. To mu je bila sudbina - rekao je Mandin kolega i prijatelj Dragan Petrović Pele i prisetio se njihovog poslednjeg razgovora na temu rekonstrukcije pozorišta "Boško Buha". Milorad Mandić bio je upravnik za poželeti, a radio je sve kako bi pomenutu scenu ponovo vratio u život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anastasia Anja Mandic (@anjuta_mandic) on Aug 19, 2015 at 6:35am PDT

Sa koleginicom Anjom Mandić bio je u braku čak 13 godina, a razdvojila ih je iznenadna smrt našeg dramskog umetnika. Ipak, Anja se jednom prilikom za naš magazin osvrnula na sam početak veze sa Miloradom, sa kojim ima i sina Andriju:

- Pre nego što smo otpočeli emotivnu vezu bili smo kolege, pa zatim prijatelji. Kada se razveo, živeo je sam, a ja sam tada bila u dugogodišnjoj ozbiljnoj vezi. Mnogo i dugo se trudio da me osvoji. Kad sam raskinula vezu, odmah me je zvao da se vidimo, nije me ispuštao. Hvala mu što je bio uporan.

Pročitajte i... Anja Mandić: Imala sam privilegiju što sam živela s čovekom kao što je Manda

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anastasia Anja Mandic (@anjuta_mandic) on May 21, 2016 at 3:38am PDT

- Otišao je prerano. Uveren sam da sinu Andriji najviše nedostaje. Kad danas gledam Andriju, vidim Mandu u njemu. Nije bitan kvantitent, već kvalitet koji čovek ostavlja za sobom - dodao je Pele.

Glumac je takođe istakao da Mandino prisustvo oseća i dan danas, možda i više nego ranije. Njemu je, kao i porodici, kolegama i prijateljima Milorada Mandića najteže bilo prihvatanje činjenice da život nastavljaju u nestašici pravih ljudi. Manda je ipak bio esencijalna ličnost jednog vremena.

 

Pročitajte i... Na današnji dan preminuo je Milorad Mandić Manda: Tri godine je prošlo, ali njegovo mesto nikad neće biti zauzeto

 

- Manda je bio magičan, hraizmatičan. Imao je onu crnu kosu i plave oči. Zavideo sam mu. Bio je mnogo duhovit. Brzo je mislio. Trebalo mi je vremena da shvatim šta je rekao jer je on na keca reagovao. Posedovao je neverovatnu sposobnost da odmah odgovori, ali uvek dobronamerno. Bio je temperamentan, ali nikad zao... Otvorena knjiga. Čovek bez loših namera - zaključio je glumac Dragan Petrović Pele.

 

Ceo intervju sa Draganom Petrovićem Peletom možete pročitati u 880. broju magazina Gloria!

goran.anicic

Autor