Princ Hari zahteva promene!

Autor:

11.08.2020 10:28

Foto:

Foto:



Princ Hari poznat kao veliki borac za ljudska prava i socijalnu jednakost, danas je u razgovoru sa precednikom organizacije 'Boje promene' Rašadom Robinsonom govorio o rasizmu kao i problemu govora mržnje na internetu.

On je istakao da je potrebno iskoristiti privilegije i visok položaj u društvu kako bi inspirisali promene.

- Moramo krenuti od korena problema, do izvora, da bi rešili problem. Ovo nije problem samo 'black community-ija' već nas svih, potrebno je da svi učestvujemo u rešavanju ovog problema - Istakao je on i dodao da je nedavno ubistvo Džordža Flojda u Americi prethodilo nizu razgovora izmedju njega i Robinsona na temu scoijalne jednakosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Color Of Change (@colorofchange) on Aug 10, 2020 at 10:33am PDT

Princ Hari takodje je rekao da će jedna od misija njegove i fondacije Megan Markl pod nazivom 'Arčvel' biti suzbijanje širenja mržnje preko internet.

Ovo je samo jedan od mnogih pokušaja princa Harija u javnosti poslednjih meseci da podigne svest o problemima socijalne jednakosti, rasizma, kao i širenju mržnje koristeći internet platfrome. U junu ove godine on i Megan podržali su kampanju 'zaustavimo mržnju zbog profita', sa ciljem da se globalni brendovi odvrate od korišćenja 'Facebook-a' u reklamne svrhe, zbog nesposobnosti da se govor mržnje pravovremeno sankcioniše.

On je takodje pričao o temeljnim promenama na društevnim mrežama - Kada se osećamo sigurno online kao i offline, tada radimo pravu stvar i svi su na dobitku, uključujući i društvene mreže - zaključio je princ Hari.