Pevač Igor Lazić Nigor neutešan - Godina prođe, bol za Gruom nikada!

Autor:

03.09.2020 20:24

Foto:

Foto:



Muzičar Igor Lazić Nigor evocira sećanja na tragično nastradalog prijatelja i kolegu Dalibora Andonova Grua koji je izgubio život u nevremenu koje je zahvatilo Beograd dok je on bio na kajtingu na Dunavu

U susret godišnjici pogibije muzičara Dalibora Andonova Grua, 9. septembra, njegov prijatelj i kolega Igor Lazić Nigor (49) priznaje da se teško navikava na novu realnost da više nikada neće videti i čuti čoveka s kojim je drugovao 25 godina. Ne prođe dan da ne pomisli na njega, a na svojim di-džej nastupima uvek pusti neku od Gruovih pesama.

Jeste li prihvatili činjenicu da više nema vašeg prijatelja?

- Još uvek ne mogu da se pomirim sa istinom da mog prijatelja više nema, jer smrt ne ide uz čoveka koji je bio pun života, vedrog i dobrog duha, uvek spreman za zabavu. Živeo je punim plućima, voleo svoju porodicu i prijatelje.

Čega se prvo setite kada pomislite na Grua?

- Milion lepih trenutaka koje smo proveli zajedno, od upoznavanja devedesetih godina do poslednjeg dana našeg dve i po decenije dugog prijateljstva. Prošle godine smo proveli deset dana u Moskvi, delili smo sobu. To je bilo zezanje koje ću pamtiti, kao da je sam Bog tako hteo da bude, da provedem s njim lepe trenutke pre nego što ga je uzeo među svoje anđele. Dalibor je bio jedan od onih ljudi kojih malo ima u mom okruženju i bila mi je čast da se družim s njim. Zbog obaveza i prirode našeg posla, nismo uvek mogli da se vidimo, ali smo se redovno čuli telefonom, jedan drugome smo bili podrška i pomagali smo se međusobno prilikom ugovaranja nastupa, pogotovo leti kada je on dolazio u Crnu Goru.

Igor Lazić Nigor: Nakon tolikih smrti dragih ljudi, ja sam se možda okamenio


Kada ste se poslednji put videli sa Gruom i kako je izgledao taj susret?

- Bili smo u Moskvi zajedno. On se vratio u Beograd dva-tri dana ranije zbog ugovorenih svirki i planova da s porodicom ode na more. Savetovao sam ga da malo uspori, da ne ide više na taj prokleti kajt od koga ga je sve bolelo. Rekao sam mu da nismo više klinci kao u vreme kada smo vozili bord na Kopaoniku, skakali i leteli 100 na sat. Voleo je ekstremne sportove, ta strast je bila jača od njega. Bio je zavisnik od adrenalina.

Šta ste želeli da mu kažete a nikada to niste uspeli da učinite?

- Nisam mu rekao da ga volim, na šta bi se on iskidao od smeha i odvratio mi: “Ma beži, bre, ludače.”

Kako čuvate uspomenu na Grua?

- Čuvam ga u srcu, lepim sećanjima, ljudima koji ga nisu poznavali govorim da je bio divan čovek. Kad puštam muziku kao di-džej, obavezno na set listu uvrstim njegove pesme. Dok je god nas njegovih prijatelja, čuvaćemo ga od zaborava.

Danica Andonov se prvi put oglasila nakon smrti supruga Grua


Jeste li u kontaktu sa Gruovom suprugom Danicom i njihovim sinovima?

- Ostali smo u kontaktu, pogotovo u periodu neposredno posle Daliborove smrti. Redovno se čujemo i vidimo. Trudim se, kao i svi Gruovi prijatelji, da pomognem koliko mogu kako bi se taj veliki gubitak nekako ublažio.

Da možete da se vratite u 9. septembar prošle godine kada je Gru nastradao, šta biste uradili?

- Poništio bih taj datum.

Zbog čega je Gru bio jedinstven?

- Dalibor je pre svega bio dobar čovek, što je najvažnije. Ostaće upamćen po svojim pesmama i njegov život je imao smisao jer je uspeo da ostavi trag na ovoj zemlji.