Ni najmoćniji nisu imuni na virus: Melanija i Donald Tramp zaraženi su koronom!

Autor:

02.10.2020 17:41

Foto:

Foto:



Američki predsednik lično je potvrdio vesti o zdravstvenom stanju sebe i prve dame na Tviter, lekariski tim u Beloj kući konstantno motri na njihovo stanje.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i njegova supruga Melanija Tramp testirali su se na korona virus, a nalazi su im pozitivni, piše Associated Press.

- Veceras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na Kovid-19. - Napisao je na Tviteru predsednik SAD-a i tako sam potvrdio vesti. - Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspećemo zajedno. - dodao je.

Nekoliko sati pre objave pozitivnih rezultat predsedničkog para iz Bele kuće objavljeno je da se savetnica Houp Hiks zarazila korona virus, a budući da je Hiks nekoliko puta ove nedelje putovala s predsednikom bilo je logično očekivati da će se Tramp testirati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donald & Melania Trump (@donald.and.melania.trump) on Sep 29, 2020 at 11:36pm PDT

Njena funkcija je takva da redovno putuje s predsednikom službenim avionom, a zajedno s ostalim visokim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohajo na prvu predizbornu debatu te u sredu na skup u Minesoti.

- Provodim puno vremena s Houp, kao i prva dama. Ona je neverovatna. - Rekao je Tramp za Fox News. - Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započeli smo postupak karantina. - Napisao je Tramp pre objave rezultata na Tviteru.

Prva dama Melanija Tramp takođe se oglasila putem Tvitera, uveravajući građane da će sve biti dobro.

- Kao što su i mnogi Amerikanci prošli kroz to ove godine, predsednik i ja ćemo biti u karantinu u svom domu nakon što smo saznali da smo se zarazili korona virusom. Osećam se dobro, a sve nadolazeće obaveze smo odložili. Budite nam dobro, prebrodićemo ovo zajedno.

Iako su pozitivni, porodični lekar Trampovih objavio je kako je trenutno zdravstveno stanje predsedničkog para dobro, prenosi CNN.

- Predsednik i prva dama trenutno su dobro, a za vreme oporavka boraviće u rezidenciji u sklopu bele kuće. Medicinski tim Bele kuće stalno će ih posmatrati. Očekujem da će predsednik nastaviti da obavlja svoje dužnosti vrlo brzo. - Rekao je dr. Šon Konli, lični lekar Donlada Tramp.