Matea Milosavljević odlučna: Volim ekstremne sportove, osvojiću nebo!

Autor:

11.10.2020 14:21

Foto:

Foto:



Iako je uoči odlaska na aerodrom osećala malu dozu straha od nepoznatog, za mladu glumicu Mateu Milosavljević odustajanje od ostvarivanja davnašnjeg sna da skoči s padobranom iz aviona nije bilo opcija.

Nekoliko nedelja pošto je preležala virus korona, glumica Matea Milosavljević (30), koju znamo kao Sandru iz filma “Pored mene” i Sofiju iz serije “Igra sudbine”, ostvarila je davnašnji san da skoči s padobranom iz aviona. Doživljaj je bio tako intenzivan i snažan da jedva čeka da ponovo bude u slobodnom padu.

- Od detinjstva volim ekstremnu zabavu. Kada sam bila dete i odlazila kod dede u Toronto, radovala sam se posetama velikom zabavnom parku gde sam uživala u svim uzbuđenjima koja je nudio. Posle sam zavolela i ekstremne sportove, pogotovo one na vodi, poput skijanja. I sve vreme sam imala želju da skočim s padobranom. Za rođendan, u oktobru prošle godine, drugarice su mi na poklon donele vaučer za ovaj skok i samo je bilo pitanje dana kada ću ga iskoristiti. U avgustu sam najzad imala slobodno vreme za realizaciju svoje velike želje.

Pred polazak na aerodrom Lisičiji jarak osećala je zrno straha.

- Deset dana nakon što sam dobila negativan test na virus korona, čemu je prethodila petnaestodnevna samoizolacija, odlučila sam da iskoristim kartu koju su mi prijateljice poklonile. Ja sam virus prošla bez ikakvih problema. Jedini simptom koji sam imala bilo je odsustvo čula mirisa i ukusa i zbog toga sam i otišla na test, koji je pokazao da sam pozitivna na koronu. Bila sam u samoizolaciji u stanu moje drugarice jer nisam htela da zarazim baku s kojom živim. Sve vreme osećala sam se dobro i nisam primala nikakvu terapiju, sem vitaminske. Potom se desila tragedija sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Majklom Odžom koji je preminuo od infarkta na treningu nakon što je preležao koronu. To me je malo zabrinulo i pitala sam se da li je dobar momenat da svoj organizam izložim stresu i adrenalinu. Ali kada sam stigla u Lisičji jarak i videla lica ljudi koji su već doživeli iskustvo skoka s padobranom, više se ničega nisam plašila. Puna adrenalina, ušla sam u avion i krenula u avanturu.

 

Produžena vožnja!

Iako je ceo doživljaj, od poletanja aviona, iskakanja, slobodnog pada do spuštanja s padobranom, trajao 25 minuta, imala je osećaj da je u vazduhu daleko duže.

- Potrebno je neko vreme od ulaska u avion do postizanja visine od 3.000 metara sa koje se skače. Instruktori su bili veoma iskusni momci koji su mi apsolutno ulivali poverenje. Nakon skoka iz aviona, usledio je slobodan pad, koji traje nekoliko sekundi pre nego se padobran otvori, a meni se činio dugim kao večnost. Osećaj je takav da bih svima koji imaju imalo želje da skoče s padobranom savetovala da to što pre urade. Instruktor je samo spuštanje padobranom produžio, malo me je “provozao”. U jednom trenutku sam osetila zujanje u ušima, koje mi se javlja i kada putujem avionom, i tada smo se spustili. Taj osećaj letenja, beskrajne slobode i povišenog adrenalna držao me je još satima posle završenog skoka. Doživela sam predivno iskustvo koje jedva čekam da ponovim.

Da namerava da leti kroz oblake nije obavestila baku.

- Svi iz mog okruženja dobro me znaju i nije im bilo iznenađenje kada sam im rekla šta planiram da uradim. Niko me nije ni odgovarao od toga. Jedino baki nisam unapred otkrila šta smeram, nisam htela da je sekiram. Saopštila sam joj posle i bila je oduševljena. Ona je jedna neformalna osoba koja voli novo i drugačije. Rekla mi je da se raduje što sam ja uradila ono što bi i ona sama volela da je uradila.