Srđan Timarov nikad nije imao problem s alkoholom: U umerenosti je tajna!

Autor:

13.10.2020 18:13

Foto:

Foto:



Hedonista po opredeljenju, glumac Srđan Timarov nikad ne pretera s alkoholom već u njemu uživa sa merom, gotovo svakodnevno, bez obzira na to s kim je u društvu i ima li neki povod.

Mada je, kako kaže, za srpske standarde kasno počeo da pije, glumac Srđan Timarov (44) danas važi za vrsnog poznavaoca alkoholnih pića. Uživa u lepim, prefinjenim ukusima, a ništa ga ne obraduje više nego vrhunska domaća rakija - napravljena rukama iskusnih majstora. Godinama je voleo vino, može da popije dobar konjak, ali ne postoji ništa slađe nego kad s prijateljima posle treninga ode na pivo.

- Uopšte ne moram da budem u posebnom raspoloženju da bih pio, kao ni u posebnom društvu. Pijem sa svima i u svakoj prilici: sa prijateljima, devojkom, povodom neke srećne okolnosti u životu, predstave, tokom izlaska, na moru. Fenomenalno piće psimeni uvek me podseti na moje ostrvo koje pripada skupini Kikladskih ostrva u Grčkoj, gde sam ga prvi put probao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov) on Sep 24, 2020 at 9:25am PDT

Kao pravi hedonista - u alkoholu uživa i nikad ne prelazi meru.

- Sa pićem umem, to je važno. Znam gde je ona tačka preko koje se ne ide, i iako me često povuče dobra atmosfera, pa otkačim ručnu, nikad ne preteram. Žestina mi pričinjava radost, ona je dobar drug sa kojim idem ruku podruku, nisam njen rob. Poput posla i treninga, piće je moj veliki ventil, i smatram da je bolje da popijem čašicu rakije nego da budem neurotičan ili uzimam tablete ako sam pod stresom.

Pre nego što je to postala rakija, u životu je imao nekoliko omiljenih pića, a jedno mu je otkrila nekadašnja supruga, voditeljka Nataša Miljković, s kojom je dobio sina Luku.

- Ona je volela jedno određeno vino, pa smo ga često otvarali uveče i uživali u njemu. Zahvaljujući njoj postao sam poznavalac vina i ono je dugo vremena bilo moj prvi izbor. Znam da osetim razliku u finoći i kvalitetu, vrstama, berbi. Prijalo mi je da pijem siru ili širaz, vino koje se pravi u Africi, Južnoj Americi i Australiji, odakle je ono koje mi se najviše dopada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov) on Sep 16, 2019 at 1:49pm PDT

Kad je otkrio rakiju, više nikad nije imao dilemu oko toga šta će mu se naći u čaši.

- Rakija je moje opredeljenje, moj izbor, to je alkohol koji me veseli, koji me ne umara, koji mi godi i ide glatko. Postao sam pravi ekspert za kušanje i odgovorno tvrdim da ne postoji bolje piće od kvalitetne domaće rakije. Voćka mi ne pravi nikakvu razliku u lepoti, već to kakav je alkohol, koliko ima stepeni... Najčešće sam nailazio na dobre šljive i kajsije, a najlepša mi je rakija koju pravi otac jedne moje drugarice iz Batajnice, nju uvek imam u kući.

Srećan što nakon pandemije virusa korona pozorišta ponovo rade i što napokon sa kolegom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom može da izvodi predstavu “Kerovi”, radostan je i zbog toga što će se, konačno, s prijateljima družiti u pozorišnom bifeu.

- Glumci, svi oni koji su deo pozorišta i njegovi redovni gosti čine jednu srodnu familiju koja voli da se igra, i to ne samo na sceni. Kad se nakon predstave opuštamo, tad igramo razne naše privatne uloge, prosipamo fazone, prepričavamo dogodovštine, i tada često nešto popijemo i zamezimo. Pozorišni bifei su kuhinje u kojima se zakuvavaju neka nova jela koja će se kasnije kusati na sceni, razmenju se razne ideje. To su zatvorena mesta gde glumci mogu maksimalno da se opuste i nemaju bojazan da ih neko posmatra. I zato su najlepša za izlazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov) on Jun 27, 2019 at 3:47pm PDT

Van svake konkurencije

Baš u bifeu, kolega Andrija Milošević mu je jednom prilikom otkrio piće koje je za njega do tada bilo nepoznanica. Rum.

- Za mene je to bilo ono što bake stavljaju u kolače, a barmeni u koktele. Andrija je snimao nešto u Južnoj Americi i doneo je neki rum odatle. To je bilo nešto fantastično, kao najbolji konjak, još ilepše. Da je doneo viski, sigurno me ne bi obradovao, jer njega ne volim. Priznajem, probao sam dobar u Japanu, gde mi se nikako nije svidelo njihovo tradiconalno piće, sake. Japanski džin jeste, i naravno čaj, koji tamo piju sa posebnim uživanjem.

Srđan Timarov: Najlepša žena je ona koju poznajem, držim uz sebe i koja me gleda 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov) on Nov 25, 2018 at 2:32am PST

A pivo je u glumčevom životu, kao čaj za Japance, rezervisano za posebne trenutke i posebne ljude.

- I to jedno posebno pivo koje je za mene van svake konkurencije, i na domaćem i na stranom tržištu, a za koje sam, sticajem čudnih okolnosti, radio reklamu 2004. godine. Biram šta radim, a na saradnju sa Lav Premium pivom sam veoma ponosan. Tu reklamu, koja je veoma lepa, topla i duhovita, nedavno su opet puštali. Zahvaljujući Lav Premium pivu, ostvario sam i jedinu poslovnu saradnju sa svojom nekadašnjom suprugom Natašom: kad se ono vratilo na tržište, angažovali su nas dvoje da vodimo događaj koji ga je predstavljavao i sve to je bilo vrlo simpatično i slatko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov) on Aug 7, 2018 at 9:22am PDT

Iako već neko vreme ne ide na boks, i dalje se okuplja na pivu sa ortacima sa kojima je ranije vežbao.

- Deset godina sam trenirao u Radničkom sa mojim vitezovima, najboljim momcima na planeti, a posle napornog treninga imali smo običaj da odemo na pivo. To su trenuci koji se ne mogu uporediti ni sa čim na svetu. Od treninga sam odustao u trenutku kad mi je pukla tetiva na prstu i počelo da me boli koleno, ali svejedno se redovno čujem s momcima i viđam s njima na pivu.