Marija Bergam i Raša Bukvić saglasni: Dobrobit našeg sina je najvažnija!

Autor:

24.10.2020 18:00

Foto:

Foto:



Dostojanstveno i u tišini, glumci Marija Bergam i Radivoje-Raša Bukvić stavili su tačku na svoj pet godina dug brak u kome su dobili sina Danila.

Vest da se razvodi jedan od naših najpoznatijih glumačkih parova, Marija Bergam (29) i Radivoje-Raša Bukvić (40), odjeknula je poput bombe. Dramski umetnik koji je stekao i svetsku slavu i zvezda serije “Senke nad Balkanom” bili su u braku pet godina, u kome su dobili sina Danila (4). Nijedno od njih dvoje nije želelo da razgovara o bračnom brodolomu.

- Ne mogu da verujem da su se svi zakačili za tu priču. Hvala na interesovanju, ali zaista ne bih da pričam o tome. Ne vidim zbog čega bi nekog zanimao privatni život glumaca - rekla nam je Marija kad smo je pozvali, dok Raša nije ni odgovarao na pozive.

S obzirom na to da su oboje vrlo diskretni, odluku o razlazu neko vreme su držali u tajnosti, pošto se spekuliše da su se razdvojili još uoči početka pandemije virusa korona. Glavni razlog je razlika u mišljenjima i stavovima o budućem životu. Sve je proteklo bez svađa i rasprava, a zbog sinčića su ostali u dobrim odnosima, jer im je njegova dobrobit najvažnija.

Radivoje je u prethodnim intervjuima naglašavao da mu je uloga oca najveća i najvažnija koju je do sada dobio.

- Život je kao voz, a najveći strah mi je da propustim neke važne stanice na njegovom putu. Ako kao roditelji propustimo stanicu gde je trebalo da pustimo dete da bude mašinovođa, da kažemo: “Sine, dosad smo se vozili zajedno, a odsad ti voziš”, nije dobro. Sada je to mali čovek koji već uveliko ima svoju ličnost i tačno zna šta neće. Ne znam odakle mu to, ali nas dvoje smo izgubili volju da ga ubeđujemo u neke stvari.

Preispitivanje je dobro!

I Marija je uvek isticala da joj je sin prioritet, te da često preispituje sebe u ulozi majke.

- Pitam se da li sam pogrešila, zašto sam impulsivno reagovala, jesam li previše blaga, zbog čega sam nešto dopustila. Mislim “ovde treba postaviti granicu”, pa onda “sada sam preterala”. Preispitivanje je dobro. Često se vraćam pokojnom profesoru Vladeti Jerotiću koji je toliko lepo savetovao, ogradivši se jer nije imao dece. On je govorio da je najmanja šteta da dete razmazite. To mi je uteha. Nikada ne projektujem šta bi Danilo trebalo da radi. Puštam ga da pokaže afinitete i tek potom razmišljam šta bi bilo najbolje za njega. Pretežak je to posao i neminovno se greši u njemu. To je stalni rad u kom su neophodni ljubav i poštovanje. Roditelji bi trebalo da usklade vrednosti. To je cilj. Nije dobro da postoje dva koloseka u vaspitanju deteta. Raša i ja se trudimo da to bude jedna priča. Nas dvoje smo iz različitih porodica, drugačiji smo, ali tražimo zajednički smer za naše dete.

Pošto se oboje bave zahtevnom i vrlo neizvesnom profesijom, često su bili razdvojeni, a glumac je uvek naglašavao da čezne za intimnim momentima sa sinom i suprugom.

- Glumački posao je izuzetno zahtevan, traži da potpuno zanemarite sve potrebe i odete na snimanje, i to treba izdržati. Zato je nužno da emotivni partner bude glavni stub, oslonac, pilar koji nosi betonski most. E, to je meni supruga, a nadam se da sam i ja njoj. Kad je Marija morala da ode u Beč na tri nedelje, mesec dana smo razmišljali kako da se organizujemo dok je ona tamo. A kad se vratila, onda su mene zvali u Pariz i otišao sam na neko vreme, pa je ona bila u ulozi onoga koji je stalno na skajpu ili vajberu. Razdvojenost je veoma teška i trudimo se da je nadoknadimo. Marija pokazuje više inicijative da posle snimanja odemo negde, makar na vikend, da pogasimo telefone i budemo zajedno. Nije bitno gde smo, važno je da imamo vreme samo za nas, da slušamo ptice i gledamo kako raste trava. To je valjda suština življenja, da te male, svakodnevne stvari podeliš sa osobom koju voliš i da joj budeš od koristi.