Srbija danas tuguje: Preminuo je proslavljeni glumac Ivan Bekjarev! (video)

Autor:

17.11.2020 10:35

Foto:

Foto:



Proslavljeni srpski i jugoslovneski glumac nažalost je izgubio bitku koju je vodio s podmuklim virusom!

Naime, Ivan Bekjarev početkom oktobra bio je pozitivan na tesitranju na virus korona, kada je istog trenutka prekinuto snimanje filma 'Bilo jednom u Srbiji'. Ivan je tada hospitalizovan, a tvrdio je da se oseća dobro, te da jedva čeka da se vrati na posao.

Međutim, nakon nekoliko dana domaće medije preplavila je informacija da se Bekjarovu stanje drastično pogoršalo. Već tada brojni obožavaoci proslavljenog glumca uplašili su se za njegovo zdravlje.

I kada su svi mislili da će se glumac oporaviti i uspeti da se izbori sa podmuklim virusom Ivan Bekjarev preminuo je 16. novembra. Tužan dan za domaću scenu, napustio nas je jedan od navećih. Poslednju nedelju svog života proveo je na Infektivnoj klinici u Beogradu, gde je bio lišen podrške svojih najmilijih.

Pročitajte i: Ivan Bekjarev: Nisam plakao 50 godina 

Ivan Bekjarev rođen je u Obrenovcu 6. aprila 1946. godine. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju, nakon čega je upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem. Prvu ulogu odigrao je 1967. godine u filmu 'Bokseri idu u raj', gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko pedeset filmskih uloga. Neke od najpoznatijih serija kojima je tragično preminuli glumac dao svoj pečat su i 'Bolji život', 'Srećni ljudi', 'Otpisani' i 'Gorki plodovi'.

Osim što je bio jedan od najuticajnijih jugoslevniskih glumaca, čiji se uspeh ogledao podjednako u svim žanrovima, bio je i istaknuti član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je imao nešto više od 60 uloga.

Datum sahrane još uvek nije poznat!